Adeje bouwt het grootste filmcomplex van Europa

Grootste filmcomplex Adeje

Foto: A.M.S.

Adeje’s groeiende filmindustrie: Het grootste filmcomplex van Europa komt eraan

Gisteren heeft de meerderheid van de plenaire vergadering van het Cabildo van Tenerife met 27 stemmen voor van de politieke partijen PSOE, Cs, CC en PP de verklaring van insulair belang van het project Complejo Cultural y Audiovisual Imagine Green Studios goedgekeurd.

Terwijl het niet-ingeschreven raadslid María José Belda en de twee raadsleden van Sí Podemos Canarias tegen het project stemden en verzochten om annulering van de verklaring.

Hierdoor zal in de gemeente Adeje het grootste complex van film- en televisiesets in Europa worden gevestigd, geschikt voor 19 filmsets. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de entertainmentindustrie.

Grote filmprojecten

Het project, gepromoot door het bedrijf Grupo KISS Media onder de naam Imagine Green Studios (IGS), biedt de mogelijkheid om grote nationale en internationale producties integraal te filmen. Met maar liefst 19 sets die zijn uitgerust met de nieuwste generatie diensten en technologieën om aan alle film- en productievereisten te voldoen, beslaat het project een oppervlakte van ongeveer 400.000 vierkante meter. Dit zal films van topkwaliteit opleveren en het is een verheugend perspectief voor de industrie.

Met dit initiatief zal het eiland op de markt concurreren met Londen, Praag, Rome of Berlijn, steden waar de meeste kaskrakers van Hollywood worden gemaakt en die ook grote Europese projecten aantrekken. Bovendien zal IGS meer dan 15.000 directe en indirecte banen genereren in de verschillende fasen van implementatie, bouw en de daaropvolgende ontwikkeling van permanente activiteit.

Grupo KISS Media

Grupo KISS Media benadrukt dat de Canarische Eilanden een van de regio’s met de grootste mogelijkheden en attracties ter wereld is voor elk bedrijf in het algemeen en voor de film- en seriesector in het bijzonder. Zo heeft het, naast zijn gevarieerde landschap, de status van ultraperifere regio van Europa.

In de woorden van Blas Herrero, president van KISS Media Group: “Imagine Green Studios is het hoogtepunt van onze permanente betrokkenheid bij de Canarische Eilanden en de Spaanse audiovisuele sector. De Canarische Eilanden zijn voor ons een strategisch gebied geworden met talloze uitbreidingsmogelijkheden. De ontwikkeling van deze audiovisuele hub is bedoeld om de Canarische Eilandbewoners al het succes terug te geven dat ze ons hebben gegeven met hun steun en opvolging. IGS zal de Canarische Eilanden en Spanje bovenaan de audiovisuele wereldkaart zetten”.

Naast de 19 sets hebben makers en professionals in dit centrum meer dan 20 postproductieruimtes voor beeld en geluid tot hun beschikking, uitgerust met de nieuwste montagetechnologie. De faciliteiten omvatten ook twee spectaculaire speciale ruimtes voor het filmen onder water.

De groep garandeert dat het project zal voldoen aan alle normen op het gebied van duurzaamheid en milieu-integratie met de omgeving, met een constructie die respect voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan, waarbij 100% hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt.

Het ontwerp van de studio’s is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Stone Creek, gevestigd in Los Angeles, een van de meest gekwalificeerde bedrijven ter wereld wat betreft filmsets en in het voldoen aan milieu- en kwaliteitsnormen, aldus IGS.

Opleidingscentrum

De hub zal ook een professionele training en postdoctoraal universitair centrum hebben om toekomstige technici en professionals op te leiden, zoals belichtingstechnici, art directors, filmmakers, post-producenten, ontwerpers, timmerlieden, ambachtslieden, visagisten, enz.

Bij deze beroepen komen regisseurs, scenarioschrijvers, editors, cameramannen en degenen die verantwoordelijk zijn voor management en administratie, die ook de mogelijkheid krijgen om hun opleiding af te ronden.

IGS wordt een cluster van bedrijven die diensten aanbieden op het gebied van productie, postproductie en audiovisuele training. Het doel van de initiatiefnemers is dat het project in 2025 operationeel is.

Strategisch project

Het Cabildo van Tenerife heeft recent aangekondigd dat het project van insulair belang wordt aanzien als een strategisch project dat in lijn is met de economische en sociale ontwikkeling van Tenerife. Imagine Green Studios wordt geprezen om haar vermogen om gekwalificeerde werkgelegenheid te creëren door middel van uitbreidde productie-, postproductie- en audiovisuele opleidingsdiensten. Dit project wordt dan ook gezien als erg geschikt en afgestemd op de behoeften van het eiland.

De Cabildo laat ook weten dat dit culturele en audiovisuele complex, nadat het is uitgeroepen tot project van insulair belang, zal worden overgedragen aan de Commissie voor milieueffectrapportage van Tenerife (CEAT), die zal bepalen welk type milieueffectrapportage het moet ondergaan. Tegelijkertijd begint het proces om te controleren of het project voldoet aan de wettelijke en technische eisen die zijn vastgesteld door zowel het Cabildo als de andere betrokken overheidsinstanties.

Het Cabildo wees erop dat audiovisuele activiteiten op Tenerife steeds belangrijker worden. Volgens de resultaten van de filmcommissie van Tenerife zullen audiovisuele films tussen 2019 en 2022 meer dan 194 miljoen euro opleveren voor het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…