Een van de 100 beste bodega’s ter wereld in Tenerife

Bodega Suertes del Marqués - Eiken wijnvaten
Eiken wijnvaten Bodega Suertes del Marqués

Bodega Suertes del Marqués in top-100 van de wereld

Volgens het toonaangevend magazine “Wine & Spirits” behoort de Bodega Suertes del Marqués tot één van de 100 beste wijnhuizen ter wereld.

Eerder ontving Bodega Suertes de Marqués van “Wine Spectator” de erkenning van de beste wijn ter wereld met zijnCastillo Ygay Gran Reserva Especial 2010.

Over Bodega Suertes del Marqués van La Orotava

Suertes del Marqués is een familiebedrijf en begon in 2006 met het maken van wijnen. Eigenlijk begonnen ze al 20 jaar eerder als wijnbouwers en verkochten hun druiven aan een ander wijnhuis met een Denominación de Origen Valle de La Orotava.

Geografisch bevindt de wijnmaker zich in het noorden van Tenerife, meer bepaald in de vallei van La Orotava, in La Orotava zelf.

Deze Bodega maakt wijnen met respect voor de traditie, wat de basis is van hun wijnfilosofie. Suertes del Marqués produceert zijn wijnen quasi zonder kunstmatig in te grijpen. Er wordt onder meer gewerkt met inheemse gist en minimale toevoeging van zwaveldioxide.

Hoe onderscheidt deze Bodega zich?

Alle processen worden manueel uitgevoerd, van het werk in de wijngaard tot de oogst. In de wijngaard worden enkel natuurlijke producten gebruikt om ziektes te voorkomen.

De wijnmakerij is uitgerust met betonnen kuipen (zonder coating) in verschillende maten, waarin de wijnen worden gegist en in sommige veredeld.

De rijping vindt plaats in kleinere Franse eiken vaten met een inhoud van 500 liter en in andere grote vaten (tussen de 2000 en 4500 liter). Het gebruik van deze eiken vaten dient enkel om de de wijn te verfijnen en niet om nuances aan de wijnen toe te voegen.

Bovendien worden ook roestvrij stalen vaten van verschillende capaciteit gebruikt vooral voor de Vinos de Villa en dit voorafgaand aan het bottelen van de wijn.

Wijngaard Bodega La Orotava
Wijngaard Bodega La Orotava

Gebruik van inheemse druivenrassen

Sinds het prille begin in 2006 gebruikte de BodegaSuertes del Marqués steeds inheemse druivenrassen en altijd volgens de traditionele methodes.

Druiven zijn steeds afkomstig van de vallei van La Orotava om zodoende het wijnbouwerfgoed van het gebied, dat vijf eeuwen oud is, in stand te houden.

De wijnen van de Bodega

De bodega telt drie categorieën:

  • Vinos de Villa of Ensamblaje: met onder meer 7 Fuentes, El Lance, Medianías, Vidonia en Trenzado.
  • Vinos de Parcela: met onder meer La Solana, Candio, El Esquilón, El Chibirique y Los Pasitos.
  • Vinificaciones especiales: met onder meer Suertes del Marqués Blanco Dulce, Tinto Dulce, Fortificado, Cool en La Floridita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…