Boerenmarkt Granadilla de Abona lanceert website

Boerenmarkt Granadilla de Abona in San Isidro

De boerenmarkt van Granadilla de Abona lanceert zijn eerste digitale portaal

De boerenmarkt van Granadilla de Abona heeft haar eerste website gelanceerd, waar gebruikers actuele en praktische informatie kunnen raadplegen over de markt in San Isidro, de verschillende straatmarkten (El Médano, Granadilla de Abona) en de vismarkt in Los Abrigos.

Dit initiatief wordt ontwikkel door Yanira González, waarnemend raadslid voor lokale ontwikkeling en de primaire sector (Desarrollo Local y Sector Primario).

Meer informatie over alle markten op Tenerife lees je hier.

Over de website

Op deze nieuwe website vind je de geschiedenis van de markt en boerenmarkt, de diverse locaties en dagen en uren van opening. Tevens wordt er kennisgemaakt met de belangrijkste lokale producenten, zodat je precies weet waar jouw eten vandaan komt.

De website biedt ook een gedetailleerd overzicht van alle producenten die verantwoordelijk zijn voor het aanbod aan groenten, fruit, vis en vlees op deze markten, plus een selectie van andere verwerkte producten die het aanbod compleet maken, onder meer:

Er is ook een videotheek, een sectie waarin etablissementen in de gemeente worden gepromoot en lokale producten tot hun recht komen.

Filmpje met de verschillende boerenmarkten van Granadilla de Abona

Dynamisch, transparant en duurzaam

Yanira González wijst erop dat het ontwerp dynamisch en intuïtief is en dat het met één klik op de knop informatie uit de eerste hand biedt over deze gemeentelijke bron, die dit jaar haar 27ste verjaardag viert.

Zij voegt eraan toe dat het ontwerp en de lancering van deze website deel uitmaken van het project “Verbetering van het concurrentievermogen van de agrarische- en ambachtsmarkten in het MAC-samenwerkingsgebied”, een marketingstrategie voor boerenmarkten waaraan de gemeente Granadilla de Abona samen met andere gemeenten van Macaronesië deelneemt.

De website benadrukt de inzet voor transparantie en duurzaamheid, aangezien het een markt is zonder tussenpersonen en met de directe verkoop van lokale, verse en seizoensgebonden producten, waarbij het assortiment biologische producten jaar na jaar wordt uitgebreid.

Bovendien hanteert de markt composteerbare en papieren zakken als verpakkingsmateriaal, vindt er strikte controle plaats op het gebruik van fytosanitaire producten ter bevordering van de plantengezondheid en worden de wekelijkse prijzen transparant gecommuniceerd via het displaybord.

Video van de boerenmarkt San Isidro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…