Candelaria verliest parking

Candelaria verliest parking foto basiliek

Bescherming van calle La Arena verheugt burgemeester

Mari Brito, burgemeester van Candelaria, uit haar tevredenheid over het feit dat het Directoraat-Generaal Kust en Zee eindelijk de technische bijstand heeft toegekend voor het project voor het herstel van het maritieme en openbare gebied, inclusief de bescherming van het erfgoed en de bestaande huizen in Calle La Arena, die door de golven worden getroffen.

Een actie die als prioritair wordt beschouwd met de bouw van een semi-onderwaterdijk om de huizen te beveiligen, die onder andere te lijden hebben onder de sterke golven, de diepte, de getijden en de ouderdom van de gebouwen.

Roterende parking wordt opgeofferd voor nieuw strand

Foto: Diario de Avisos

Slecht nieuws is dat de parkeerplaats wordt opgeofferd voor de creatie van een nieuw geheel dat de stranden van Playa de El Alcalde en Playa de Los Guanches zal verbinden.

Met het oog op de toekomstige verdwijning van deze parking heeft de gemeenteraad al een aanbesteding uitgeschreven voor de huur van percelen grond voor gebruik als parkeerplaats in het centrum van Candelaria.

Daarnaast heeft de gemeenteraad in december 2021 een voorlopige parkeerplaats aangelegd aan de achterkant van de Naves de Don Sixto met een capaciteit voor 46 voertuigen.

Nieuw project voor gemeentelijk zwembad

Een nieuw project voor het gemeentelijke zwembad wordt ontwikkeld om eerdere bezwaren te overwinnen en wordt naar verwachting dit jaar afgerond. De gemeente blijft de oorspronkelijke voorstelling verdedigen door een beroep in te dienen bij de Nationale Rechtbank.

In het kort, Candelaria investeert in erfgoedbescherming en gemeentelijke verbeteringen, ondanks enkele opofferingen op het gebied van parkeergelegenheid, die worden aangepakt met creatieve oplossingen voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…