Covid Paspoort vanaf 7 juni beschikbaar in Spanje

Covid paspoort
Covid paspoort proefproject

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Lancering Covid Paspoort in Spanje op 7 juni

Het aftellen voor de lancering van het Covid-paspoort is begonnen. Dit zal een cruciale rol spelen bij de reactivering van de internationale toeristenstromen.

De president van Spanje, Pedro Sánchez, heeft vandaag aangekondigd dat Spanje één van de landen zal zijn die op 7 juni zullen deelnemen aan een algemene proefproject van de Europese Unie voor de invoering van het digitaal certificaat dat de mobiliteit van de Europese burgers zal vergemakkelijken.

Dit is geweldig nieuws voor de toeristische sector, maar niet alleen voor zon- en strandbestemmingen, maar ook voor het binnenlandse aanbod.

In zijn toespraak bij de openingsceremonie van de vierde nationale beurs voor de toerisme (IV Feria Nacional para la Repoblación de la España Rural) begon Pedro Sánchez zijn toespraak met bovenstaande aankondiging, waarbij hij opmerkte dat de start van het proefproject van groot belang zal zijn voor de lancering van het digitale groene certificaat voordat de zomer begint.

Het hoofd van de uitvoerende macht heeft gewezen op de goede ontwikkeling van het vaccinatieproces en heeft erop aangedrongen dit te koppelen aan het economisch herstel.

Voor dit herstel is ook de terugkeer naar mobiliteit van essentieel belang, vooral in een land als Spanje waarvan de economie nauw verbonden is met de toeristische sector.

Proefproject voor lancering

Deze vervroegde vrijgave is een proefproject om een aantal details te verfijnen vóór de definitieve invoering van het paspoort op 1 juli 2021.

Het certificaat verzamelt de volgende informatie over de drager:

  • is de drager gevaccineerd
  • heeft de drager een recente negatieve PCR-test
  • heeft de drager antilichamen tegen het coronavirus

Hij kondigde ook aan dat Spanje vanaf 7 juni toegang zal verlenen aan alle reizigers die kunnen bewijzen dat zij volledig gevaccineerd zijn met een door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) erkend vaccin. Op welke manier de reizigers dit moeten bewijzen is (nog) niet bekend… Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…