De 150 beste plekken van Tenerife

Kaart met de 150 beste plekken van Tenerife

De kaart van Ananzet die de 150 beste plekken van Tenerife weergeeft

Het strand van Benijo, El Sendero de Chinyero (het Chinyero-pad), El Mirador La Corona (het uitkijkpunt La Corona) en het dorp Bocacangrejo zijn enkele van de plaatsen die voorkomen op de kaart die de afgelopen dagen viraal is gegaan op de Canarische sociale netwerken. De auteur van Conoce Tenerife’ praat over het proces van dit project, dat al meer dan 218.000 vertoningen heeft gegenereerd op Twitter en meer dan 27.000 bezoeken op Google Maps.

Deze kaart is een uitstekende basis om het eiland op een andere manier te gaan verkennen.

Twee dagen geleden deelde Ananzet Rivero via zijn Twitter-profiel een interactieve kaart van het eiland Tenerife, waarop maar liefst 150 interessante locaties te vinden zijn. Deze kaart biedt een brede variatie aan bezienswaardigheden, waaronder “guachinches”, brunch- en hamburgercafés, typische dorpjes, wandelpaden, uitzichtpunten en niet te vergeten de prachtige stranden en plassen die kenmerkend zijn voor de geografie van de Canarische Eilanden.

Conoce Tenerife – Leer Tenerife kennen

De 22-jarige heeft al geruime tijd succes met het delen van zijn avonturen en escapades op sociale media. Dankzij zijn unieke videoblogs, die adembenemende locaties en ervaringen bevatten, heeft Ananzet veel virale content kunnen creëren en een groot aantal volgers weten te winnen.

Door deze video’s ontstond het idee om deze kaart te maken. “Elke dag kreeg ik talloze berichten op TikTok en Instagram met vragen over de beste plekken op het eiland om van de zonsondergang te genieten of gewoon een geweldige dag op het strand te hebben,” legt hij uit.

De beslissing om het project uit te voeren werd echter afgelopen kerst genomen toen een vriendin hem een interactieve kaart van Madeira liet zien. “Zo werd ‘Conoce Tenerife’ geboren, een gratis hulpmiddel voor de inwoners van Tenerife om ons eiland te leren kennen”, zegt de inwoner van Guía de Isora.

Twee maanden werken aan het idee

Ananzet vertelt dat hij twee maanden heeft besteed aan het uitwerken van het idee achter de kaart: “Ik heb zorgvuldig beoordeeld welke locaties ik wilde opnemen en welke niet, rekening houdend met de meest populaire plekken onder Canarische bezoekers. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar de meest efficiënte manier om de kaart zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken”. Daarna begon hij met het verzamelen van foto’s van de locaties die hij al bezocht had en ging hij op pad om de kaart zo visueel aantrekkelijk mogelijk te maken.

De maker van de inhoud heeft ervoor gekozen om zes categorieën te onderscheiden op de kaart, die elk herkenbaar zijn door middel van een unieke kleur en pictogram:

 • playas/charcos – stranden en plassen => groene kleur
 • miradores – uitkijkpunten => oranje kleur
 • guachinches – typisch traditioneel voedsel en huisgemaakte wijn => zwart
 • senderos – wandelpaden => blauwe kleur
 • pueblos – dorpen => geel
 • brunchs hamburguesas – brunch/hamburgers => rood

Hierdoor is het voor gebruikers eenvoudig om te filteren op categorie en te vinden wat hen het meeste interesseert.

De kaart biedt dus niet alleen een overzicht van de beste plekken om te bezoeken, maar ook een handige en efficiënte manier om deze locaties te ontdekken.

Daarna ging hij aan de slag om zijn idee te verfijnen met behulp van Google Maps en heeft hij zijn werk publiekelijk beschikbaar gesteld, met de kanttekening dat het een kaart is die voortdurend wordt bijgewerkt.

Ananzet moedigt gebruikers aan om hun eigen beelden met hem te delen: “Wanneer mensen foto’s van locaties inzenden, worden deze toegevoegd om de kaart nog bruikbaarder te maken.”

Zorgt dit voor overbevolking van Tenerife?

Sinds de publicatie van zijn speciale kaart blijft hij felicitaties ontvangen. Niettemin heeft hij ook kritiek ontvangen over de vermeende overbevolking die zijn idee op het eiland zou kunnen veroorzaken. Sommige gebruikers zijn zelfs zo ver gegaan om nepaccounts aan te maken om hem beledigingen en bedreigingen te sturen.

In reactie hierop verzekert Ananzet dat het doel is om de bewoners en toeristen een hulpmiddel te bieden om Tenerife te leren kennen. Daarnaast verzekert hij dat de kaart geen verborgen plassen, geheime hoekjes of andere plekken laat zien die niet op internet staan, dus hij vraagt om respect voor zijn persoon.

“Zelfs de plaatselijke bewoners zijn niet bekend met alle locaties op het eiland, alhoewel ik zelf op veel van deze plekken ben geweest. Daarom dienen we te genieten van het prachtige Tenerife, terwijl we goed zorgen voor onze omgeving,” benadrukt hij.

Tevens benadrukt hij dat de creatie van deze kaart een langdurig en zorgvuldig proces was, waarvoor hij dankbaar is voor de hartelijke ontvangst. De kaart is inmiddels al meer dan 218.000 keer weergegeven op Twitter, meer dan 27.000 keer bezocht via Google Maps en heeft op TikTok 13.000 personen bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

 1. Prima Miranda,
  Dat je het zelf al hebt gevonden… soms is het even zoeken.
  Groetjes,
  Guy H.

 2. Miranda schreef:

  Antwoord zelf al gevonden, gewoon uitzetten via de kaart onderin via kaartlegenda (klik op Sluiten).

 3. Miranda schreef:

  En hoe kun je de kaart weer ‘un’ downloaden, of moet je alle 150 plaatsen handmatig verwijderen uit je Google maps?

 4. Dag Lies,

  Gewoon klikken op de link in “Conoce Tenerife”, in de eerste paragraaf van het artikel.

  Succes,
  Guy

 5. Ik zou de kaart graag downloaden maar kan het niet vinden?

 6. Dag Els,

  Gewoon klikken op de link in “Conoce Tenerife”, in de eerste paragraaf van het artikel.

  Succes,
  Guy

 7. Hoe kunnen we deze kaart downloaden?

Ook interessant om weten…