Dragnaval Santa Cruz – het Gala Drag

Dragnaval Santa Cruz - Gala Drag van het Carnaval

Het spektakel van Dragnaval

Op vrijdag 16 februari, tijdens Piñata-vrijdag, vindt in Santa Cruz de Tenerife een bijzonder evenement plaats: het Dragnaval. Dit carnavalsfeest, onderdeel van het Carnaval in de hoofdstad van Tenerife, heeft als doel de diversiteit in de schijnwerpers te zetten.

Een open podium voor 12 deelnemers

Dragnaval biedt plaats aan 12 deelnemers, waarvan de inschrijvingen starten na de bekendmaking van de regels op sociale media. Dit jaar zal de Plaza de La Candelaria het toneel zijn van dit schitterende evenement. Javier Caraballero, gemeenteraadslid van Feesten, licht toe dat deze datum gekozen is vanwege de beschikbaarheid binnen het programma van Carnaval 2024.

Exhuberancia Carey, een prominente figuur in de dragwereld en ook bekend als Javier Jiménez, benadrukt dat Dragnaval geen kopie is van de draggala’s in Las Palmas de Gran Canaria, maar een unieke toevoeging aan de carnavalsvieringen.

Een competitie vol glamour

De deelnemers aan Dragnaval zullen in de eerste ronde een drie minuten durend muzikaal nummer presenteren, geïnspireerd door het carnavalsthema van dit jaar: ‘Televisie’.

Een tweede ronde zal volgen, met een kortere act van maximaal anderhalve minuut. De winnaar wordt gekozen op basis van applaus van het publiek.

Bijzondere gasten zoals Samantha Ballantines, Pupi Poisson en Estrella Xtravaganza zullen als gastvrouwen optreden.

Viering Dragnaval Santa Cruz

De viering van Dragnaval in Santa Cruz de Tenerife illustreert een groeiende trend van inclusiviteit en diversiteit in culturele festivals. Het evenement biedt niet alleen een platform voor artistieke expressie, maar versterkt ook de sociale en culturele banden binnen de gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…