DRIEKONINGEN

Driekoningen 2015

Het grootste feest van Spanje dus ook in Tenerife, is DrieKoningen (Los Reyes Magos).

In gans het eiland worden dan prachtige optochten georganiseerd met veel show, muziek en dans. Het Driekoningen feest is hier veel belangrijker dan Kerstmis en Sinterklaas kent men niet echt… want die komt naar de Lage Landen 🙂

De namiddag voor Driekoningen, 5 januari dus, arriveren de Driekoningen per kameel, per boot en zelfs per helikopter. Het is een spektakel dat je zeker moet gezien hebben, het lijkt of iedereen aanwezig is…

Let op dinsdag 6 januari is een feestdag.Driekoningen in shopping Gransur

Driekoningen in Shopping GranSur 

Zaterdag 3 januari kunnen alle kinderen de Drie Wijzen persoonlijk bezoeken in het shopping Center Gran Sur en dit tussen 18u00 en 20u00.

Driekoningen in Adeje

Maandag 5 januari rond 17u00 aankomst per helikopter van de Drie Wijzen uit het Oosten (Los Reyes Magos de Oriente).

Waar?

Aan het gemeentelijk voetbalstadion van Adeje (Campo Municipal de Fútbol de Adeje – El Galeón)

Tickets verkrijgbaar aan het Centro Cultural van Adeje en bij Todo Hobby La Clave.

Vanaf 19u00 de Grote optocht van de Driekoningen vertrekkende van het “Centro de Salud” van Adeje door de Calle Grande (de hoofdstraat) tot aan de Plaza de España, alwaar de kinderen de Drie Wijzen kunnen begroeten.
Driekoningen Tenerife 2015 

Driekoningen in Los Cristianos

Zaterdag 5 januari om 17u00 begint de “pre” optocht (Pre-cabalgata) door de straten van Los Cristianos met aankomst aan het Centro Cultural van Los Cristianos, waar de de kinderen hun mooie brieven en tekeningen kunnen afgeven.

Om 19u30 start de GROTE OPTOCHT DRIEKONINGEN 

Vertrekkende vanaf de haven van Los Cristianos langs de Paseo Juan Afonso Bautista, Plaza del Pescador, Callejón Leandra hasta Plaza la Fontana, Calle Jesús Domínguez Grillo, Avenida Espigón Benchijigua, Plaza Pedro Cabrera, Avenida Suecia, Calle Barranquillen Avenida Los Playeros met aankomst aan het Centro Cultural van Los Cristianos.

Driekoningen in Los Cristianos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…