Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval Puerto de la Cruz 2022

woensdag 2 maart 2022 tot zondag 6 maart 2022

Carnaval Puerto de la Cruz 2022 affiche

Carnaval Puerto de la Cruz 2022 begint 2 maart

Van 2 tot 6 maart zullen Puerto de la Cruz en het Lago Martiánez weer in de schijnwerpers staan en hun Internationaal Carnaval vieren. Op deze manier wordt de verbintenis niet alleen nagekomen met de groepen van het carnaval van Puerto Cruz, maar ook met het carnaval van Düsseldorf, waarmee de stad 50 jaar verbroedering viert met een positief resultaat voor het toerisme vanuit Duitsland, de belangrijkste toeristische markt.

Feestelijk programma

Het feestelijke programma begint op woensdag 2 maart met de openingstoespraak en de voorstelling van de zeven kandidaten (volwassen) en de vier kandidaten (kinderen). De gala’s ter verkiezing van de koningin- en de koning Carnaval, alsook van de kindertroon, zullen plaatsvinden tijdens de zomerse carnavalsfeesten, die tussen 25 augustus en 11 september zullen worden gehouden, in de verwachting dat de gezondheidssituatie voor de COVID-19 dan normaal zal zijn.

Overzicht feestelijkheden Carnaval Puerto de la Cruz 2022

Mascarita Ponte Tacón

Een van de belangrijkste nieuwigheden van deze editie is de terugkeer van de Mascarita Ponte Tacón, de gekste en grappigste hindernisrace, die op vrijdag 4 maart doorgaat, in een verkleinde versie, maar spectaculairder, waarbij zowel het parkoers als de decors de duizenden fans in vervoering zullen brengen. Op zondag 6 maart vindt de coso apoteosis (grote optocht) plaats.

Tickets eerstdaags te koop

De kaartjes voor de verschillende voorstellingen zullen de komende dagen te koop worden aangeboden via de website www.carnavalpuertodelacruz.es en de capaciteit zal afhangen van de door de regering van de Canarische Eilanden opgelegde gezondheidsvoorschriften.

De evenementen kunnen echter worden gevolgd op de sociale netwerken (Facebook en YouTube) van de gemeente Puerto de la Cruz in een speciaal virtueel programma, waaronder het programma Ay que Vacilón, dat het publiek zal laten kennismaken met de backstage van alle voorstellingen.

Wanneer is het Carnaval in de hoofdstad Santa Cruz?

Lees hier wanneer Carnaval in Santa Cruz wordt gevierd.

Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje
+ Google Maps