Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Comic Fair 2022

vrijdag 28 oktober 2022 08u00 tot zondag 20 november 2022 17u00

Comic Fair 2022 Santa Cruz

Comic Fair 2022 Santa Cruz de Tenerife

De Cine+Cómic Foundation plant opnieuw een nieuwe editie van de Internationale Strip- en Illustratiebeurs Comic Fair 2022 in Santa Cruz, die dit keer haar negende verjaardag viert en haar traditionele Artist Alley met zich meebrengt, waarvoor dit jaar meer dan honderd aanvragen zijn ingediend.

Artist Alley is een initiatief dat zich inzet voor Canarisch talent en de deelnemende kunstenaars de mogelijkheid biedt hun werk van 17 tot 20 november in het La Recova Art Center te tonen en te verkopen. Van de honderd aanvragers zullen er 36 geselecteerd worden.

Artist Alley

Camila Pomares, manager van de Artist Alley, heeft benadrukt dat zij nog nooit zoveel aanvragen hebben ontvangen. Alleen al in de eerste 24 uur na publicatie van het formulier waren het er meer dan 50.

De manager onderstreept de showcase die deze ruimte vertegenwoordigt voor alle deelnemers, aangezien er veel talent is op de eilanden en zij veel moeite doen om zichzelf bekend te maken en hun werk te promoten.

Gesigneerde illustraties

Bezoekers van de Comic Fair 2022 kunnen onder meer originele en gesigneerde illustraties, reproducties en grafische kunst kopen.

Wat betreft de ontwerpers die dit jaar zullen deelnemen, zijn er enkele die terugkomen op deze bijeenkomst van strip- en illustratiefanaten, zoals Elvira Piedra, Aythami Cruz, Víctor Jaubert, Juapi Coffee, Elisgardor, Bada80Art, Karamoto Rider, Adassa Delacruz, Luz Sánchez Aguilar of Crucible Crowling.

En de volgende nieuwe namen werden toegevoegd: Lorena Piedra, Kura, Oxana Kiss, Iguanche, Giam.L, Android Creations of Tipsypancake.

Face-to-face en ook virtueel

De belangrijkste nieuwigheid van de Internationale Strip- en Illustratiebeurs is het herstel van de face-to-face aanwezigheid, na twee jaar waarin de beurs virtueel werd gehouden.

Het herstel van de aanwezigheid betekent echter niet dat het project zijn digitale inhoud volledig achter zich laat, want een van zijn doelstellingen is het slechten van territoriale barrières bij de verspreiding van strips en verhalen in beeld.

Zo beginnen de virtuele activiteiten vrijdag 28 oktober en eindigen zondag 20 november 2022, verdeeld over virtuele tentoonstellingen, gesprekken en conferenties met kunstenaars en uitgevers in het kader van de initiatieven Network Dialogues en Meetings with Authors en Meetings with Editors in samenwerking met de Moebius Cultural Chair van de Universiteit van La Laguna.

Officiële website

Affiches

De Stichting Cine+Cómic heeft een affiche ontworpen waarop internationale figuren als de Amerikaan Howard Chaykin of de Finse Emmi Nieminen te zien zullen zijn, evenals Miguelanxo Prado, winnaar van de National Comic Award met zijn werk Ardalén in 2013; of CAFU, Spaans striptekenaar voor de Amerikaanse industrie en momenteel verantwoordelijk voor het tekenen van Ironman.

Raquel Gu, Mamen Mureu, Juan Álvarez, JL Martín, Rosa Codina en Pepe Farruko komen naar Tenerife met het tijdschrift El Jueves; daaraan wordt een tentoonstelling toegevoegd gewijd aan de humoristische kop, met medewerking van het Museu del còmic i la il-lustració.

Commercial Comic Fair 2022 Santa Cruz

Pl. Isla de la Madera
Santa Cruz de Tenerife,Santa Cruz de Tenerife38003Spanje