Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Fiestas San Juan 2022

donderdag 23 juni 2022 19u00 tot 23u59

Fiestas San Juan 2022 - verbranding duivel

Fiestas San Juan 2022 – Een nacht van vuur en magie

Na een jaar zonder San Juan Feesten door de maatregelen voor de pandemie, gaan de Fiestas San Juan 2022 terug door.

De nacht van donderdag 23 juni verwelkomen duizenden Tinerfeños de zomer met het ontsteken van vuren en een duik in zee bij maanlicht op de stranden over het hele eiland.

Dit soort feesten klinkt misschien als een heidens ritueel en in sommige populaire gebieden zou je zelfs kunnen denken dat je een Guanche over het strand ziet lopen, maar door de link met San Juan Bautista (Johannes de Doper) is het een van de populairste feesten van het eiland geworden.

Op de vooravond van San Juan zijn de stranden gevuld met mensen van alle leeftijden, het zijn meestal de jongeren die je ziet springen over de vlammen waarvan wordt gezegd dat ze het lichaam zuiveren en de problemen wegbranden, terwijl de ouderen het houden bij het onderdompelen van de tenen in zee als reiniging en om geluk te brengen voor het komende jaar.

Naarmate de avond vordert, kan men de rookpluimen zien die boven de heuvels in het zuiden van Tenerife hangen, vooral in de buurt van El Médano, Los Cristianos en natuurlijk de naamgenoot van het feest, Playa San Juan.

Playa San Juan

Op het strand van Playa San Juan vinden de meest spectaculaire vuurwerkshows plaats, opgeluisterd met livemuziek. Best is om lang voor zonsondergang te komen om een parkeerplaats te vinden, want er staan honderden mensen klaar om dit feest mee te vieren.

Puerto de la Cruz

In Puerto de la Cruz gaat het feest nog een stapje verder, daar worden de geiten in zee “gedoopt” (Baño de Cabras) de volgende ochtend vroeg.

Santa Cruz de TenerifeSpanje