Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

November wijnmaand

dinsdag 1 november 2022 tot woensdag 30 november 2022

November wijnmaand La Laguna

November wijnmaand in La Laguna

La Laguna bereidt zich voor op de 19e editie van de Tacoronte-Acentejo november wijnmaand, met een uitgebreid programma aan culturele en wijngerelateerde activiteiten, georganiseerd door de Raad van Toezicht van de oorsprongsbenaming Tacoronte-Acentejo in samenwerking met het stadsbestuur. De evenementen vinden de hele maand plaats en bereiken hun hoogtepunt op donderdag 24 november, met de langverwachte “Noche en Tinto” op de Plaza de la Concepción, waar de nieuwe wijn van de oogst van 2022 kan worden geproefd.

17 wijnhuizen en méér dan 20 tascas

17 wijnhuizen en meer dan 20 tascas en gastronomische restaurants nemen deel aan deze editie. Gastronomie, oenologie, kunst, theater, schaken, muziek, strips… zijn de belangrijkste attracties om de Tacoronte-Acentejo wijnen op een aangename manier te kunnen ervaren. Het programma van deze editie vindt hoofdzakelijk plaats in het centrum van La Laguna, alsmede in Anaga en de Comarca Nordeste.

Een must voor liefhebbers van oenologie en gastronomie van het hele eiland

De enorme kwaliteit van de wijnen van de D.O. Tacoronte-Acentejo, die zelfs internationale erkenning genieten, met name dankzij het professionele werk van de producenten. Tacoronte-Acentejo heeft een agrarisch landschap gekenmerkt door de wijnbouw, die economie, cultuur en sociaal leven stimuleert, zoals we de hele maand november zullen zien met een zeer volledig programma van activiteiten.

Het is het resultaat van het werk van de vele wijnboeren en wijnmakers, die dit wijngebied op duurzame wijze ten goede laat komen aan de hele bevolking, met een productiegebied van 744 hectare dat wordt bewerkt door 1.127 wijnboeren in 31 wijnhuizen die alleen al dit jaar 1.345.000 kilo druiven hebben geoogst”.

November wijnmaand met een gevarieerd programma

Het gevarieerde programma koppelt diners aan de lokale wijnen en dit in verschillende tavernes en restaurants, met de nieuwe combinatie met de Anaga “ñame”, die op zaterdag 12 november samen met de lokale wijn de hoofdrol zal spelen,.

We kunnen genieten van de klassiekers van cultuur en wijn met cartoonisten, die in deze editie worden geleid door Carla Berrocal, of het mysterietheater in onze wijnhuizen, en er wordt opnieuw aandacht besteed aan duurzaamheid met recycling, muziek en wijn.

Deelnemende wijnhuizen

Dit jaar doen de wijnhuizen Marba, Cráter, Bugermann, Viña Norte, El Cercado, Linaje del Pago, La Isleta, Híboro, Presas Ocampo, Domínguez, Tierra Fundida, Hacienda de Acentejo, Guayonge, Viña El Drago, Trancao de Acentejo, Cuevas de Lino en Viña Estévez mee.

Ook El Remojo, La Reserva de Herradores, Sorimba, El Buchito, El Obispado, Casa Domingo, Mesón El Escudo, JM Zamorales, Los Tarajales, Conny, La Azotea de Herradores, La Tropical, Depósito Legal, The Garden, Restaurante Casino de La Laguna, Charcutería Jacinto, Moca Gourmet, Supermercado Parque, Supermercado Bajamar, La Venta Market & Express en Supermercado Valle Guerra doen mee.

Daarnaast de Club Laguna-Cotelec, Fundación Canaria Los Sabandeños, de Búho Club, de Fundación Tenerife Rural en Librería Lemus -waar de signeersessies van de cartoonisten Carla Berrocal en Eduardo González zullen plaatsvinden-; de tentoonstelling van de 9e Tacoronte-Acentejo La Vinal Biënnale van Kunst en Wijn, in deze editie gewijd aan keramiek, zal ook plaatsvinden in Espacio Bronzo. De regering van de Canarische Eilanden, Cajamar en Librería Lemus werken aan deze editie mee.

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje

Ook interessant om weten…