Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Jaarlijkse Pelgrimstocht Candelaria

maandag 15 augustus 2022 Gehele dag

Pelgrimstocht Candelaria

Grote Pelgrimstocht Candelaria

Na twee jaar zullen tussen vandaag en morgen duizenden mensen van Tenerife en de Canarische Eilanden naar de Baseliek van Candelaria trekken om hun toewijding aan de Morenita te tonen en om de verbintenissen te formaliseren die door de maatregelen voor de pandemie werden uitgesteld.

Officiëel programma hier.

Bedevaart en beloften aan de Maagd van Candelaria

Candelaria is klaar om op 14 en 15 augustus, de twee grote dagen van de augustusfeesten, de ongeveer 100.000 gelovigen te ontvangen. Dat is althans de mening van de Dominicaanse prior en rector van de basiliek, José Ramón Enjamio, die erop wijst dat “er veel mensen zijn die op deze feestdag naar de Maagd komen om hun beloften na te komen” en om “gezondheid te vragen voor familie en vrienden”, aldus de parochiepriester.

Duizenden mensen van Tenerife en de Canarische Eilanden in het algemeen zullen na twee jaar de pelgrimstocht naar de Villa Mariana kunnen maken, hoewel de autoriteiten met het oog op de recente branden en de waarschuwingen voor bosbrandgevaar hebben aanbevolen dit niet via de top en de zogenaamde Camino Viejo te doen, maar bijvoorbeeld via de TF-28 (Carretera del Sur), die bij deze gelegenheid voor het verkeer zal worden afgesloten en zal worden gebruikt om voorbijgangers naar de kleine zwarte madonna, de Morenita, te leiden.

Dubbele viering

De feesten van de Maagd van Candelaria worden op 2 februari, op haar feestdag, en op 15 augustus, die samenvalt met Maria Hemelvaart, met al haar plechtigheden gehouden. Het was na 1705, met de uitbarsting in januari van de vulkaan Arafo en in 1714, toen vijf vrouwen uit Los Realejos op de top stierven door de kou, dat de grote pelgrimstocht begon te verschuiven van februari naar augustus, herinnert de officiële kroniekschrijver, Octavio Rodríguez, zich. “De autoriteiten kwamen altijd in februari, maar de mensen begonnen in de 18e eeuw de pelgrimstocht in augustus te maken, en later deden de autoriteiten ook mee”.

Plaza de la Villa de candelaria
Candelaria,Santa Cruz de Tenerife38509Spanje
+ Google Maps