Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Romería San Roque

dinsdag 16 augustus 2022 Gehele dag

Romería San Roque

Romería San Roque in Garachico

Duizenden bezoekers zullen in Garachico bijeenkomen om deel te nemen aan een van de populairste en traditioneelste feesten van het eiland. Op dinsdag 16 augustus is er om 9u30 een pelgrimsmis waarmee het festival begint. Om 14u00 begint de populaire pelgrimstocht van San Roque met een route die begint op het Plaza Mayor Ramón Arocha, en die de straten van Garachico met vreugde en kleur vult. Het beeld wordt naar de hermitage begeleid door een muziekkorps, karren, kuddes, gejaagde dieren, rondallas en parrandas.

Volledig officiëel programma hier.

16 augustus: de grote dag

Dinsdag 16 augustus wordt de grote dag voor de gelovigen en inwoners van Garachico: San Roque gaat op bedevaart na twee jaar van gezondheidsbeperkingen. Zoals de traditie het voorschrijft, zal de stad om 8u00 ontwaken met het “Viva San Roquito”, dankzij de Garachico Musical Group. Na de Eucharistieviering begint de Romería (pelgrimstocht) van San Roque.

Om 14u00 uur begint de Romería (bedevaart) ter ere van San Roque met huifkarren, folklore groepen, volgelingen gekleed in de typische Canarische klederdracht die het heiligenbeeld zal vergezellen volgens de diep gewortelde traditionele Canarische cultuur. Bij het bereiken van de Plaza de San Roque volgt het traditionele grote dansfeest worden gehouden, met muziek van de orkesten Dorada Band en Latin Sound .

Volgens de veiligheidsraad van Garachico zullen de nodige middelen worden aangewend om een toestroom van zeker zo’n 10.000 of 12.000 mensen op te vangen.

Plaza de la Libertad
Garachico,Santa Cruz de Tenerife38450Spanje
+ Google Maps