Spaanse wijnmaker Familia Torres bekroond voor alcoholvrije wijnen

Familia Torres wijnen zonder alcohol

Familia Torres wint prestigieuze internationale prijs

De Spaanse wijnproducent Familia Torres heeft onlangs een prestigieuze internationale prijs in de wacht gesleept voor z’n alcoholvrije wijnen. Da’s niet niks, want de concurrentie was moordend! Laten we ’s kijken wat deze bekroning zo bijzonder maakt.

Mundus Vini Non-alcoholic 2024

In maart vond in Duitsland de tweede editie plaats van de Mundus Vini Non-alcoholic wedstrijd. Zeg maar de Oscars van de alcoholvrije wijnen. En raad ’s wie daar met de hoofdprijs vandoor ging als “beste internationale producent”? Jawel, onze vrienden van Familia Torres!

7 medailles en 2 ‘Best of Show’ awards

Familia Torres kreeg maar liefst 7 medailles en 2 ‘Best of Show’ onderscheidingen voor z’n alcoholvrije Natureo en Sangre de Toro 0,0 wijnen. Goud was er voor de Natureo Muscat 2023, Garnacha Syrah 2022, Sparkling en Sangre de Toro Blanco 0,0 2023. Zilver voor de Sangre de Toro Rosé 0,0 2023, Tinto 0,0 2022 en Natureo Chardonnay 2022. En de Natureo Muscat 2023 en Sangre de Toro Rosé 0,0 2023 werden ook nog ’s uitgeroepen tot beste in hun categorie. Geen slechte score!

Het is knap dat een traditioneel wijnland als Spanje ook inzet op alcoholvrije alternatieven. Het toont dat ze mee zijn met hun tijd.

Familia Torres is al sinds 2004 een echte pionier als ’t gaat om alcoholvrije wijnen in Spanje. Toen startten ze een onderzoeks- en ontwikkelingsproject dat de basis legde voor het maken van wijnen zonder alcohol. In 2008 lanceerden ze hun Natureo gamma, da was toen echt baanbrekend. En kijk, het harde werk wordt nu beloond met deze mooie erkenning.

Stevige competitie

Makkelijk was ’t zeker niet om deze prijzen te pakken. Er deden maar liefst 188 alcoholvrije wijnen mee uit verschillende landen. Daarvan kregen er 16 goud en 61 zilver. Dus Torres moest echt wel van goeie huize komen om als beste uit de bus te komen!

Goed om te zien dat kwaliteit en smaak niet hoeven in te boeten bij 0,0 wijnen. Torres bewijst dat je een topproduct kan afleveren, mét of zonder alcohol. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…