Geen extra kosten meer voor handbagage

Geen extra kosten meer voor handbagage - man met handbagage

Geen extra kosten meer voor handbagage: nieuwe regels en afmetingen

Het Europees Parlement heeft recentelijk een reeks wijzigingen goedgekeurd die budgetluchtvaartmaatschappijen zullen dwingen hun commerciële beleid aan te passen met betrekking tot handbagage in de cabine. Hoewel deze wijzigingen nog goedgekeurd moeten worden door de Europese Raad, beloven ze een einde te maken aan de extra kosten voor handbagage.

Nieuwe regelgeving in aantocht

De recente goedkeuring door het Europees Parlement is een belangrijke stap richting een uniform beleid voor handbagage. Tot nu toe hadden luchtvaartmaatschappijen de vrijheid om hun eigen regels en afmetingen te bepalen, wat vaak leidde tot verwarring en extra kosten voor reizigers. De nieuwe wetgeving streeft ernaar deze praktijk te beëindigen en ervoor te zorgen dat de afmetingen voor handbagage zonder extra kosten bij het ticket zijn inbegrepen.

Aanbevolen afmetingen en gewicht

Hoewel de nieuwe regelgeving nog niet definitief is, wordt verwacht dat deze de aanbevelingen van de International Air Transport Association (IATA) zal volgen. De IATA adviseert dat handbagage niet groter mag zijn dan 55 cm x 35 cm x 20 cm. Dit biedt een richtlijn voor reizigers die willen weten welke afmetingen zij kunnen verwachten.

Huidige regels van enkele belangrijke maatschappijen

TUI

Bij TUI Airlines mogen passagiers één stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 55 cm x 40 cm x 20 cm en een maximaal gewicht van 10 kg en een persoonlijk item van 40 x 30 x 20 cm (rugtas of handtas). Bron

Ryanair

Ryanair staat één klein stuk handbagage toe met een maximale afmeting van 40 cm x 20 cm x 25 cm. Voor grotere stukken handbagage tot 55 cm x 40 cm x 20 cm en 10 kg moet (momenteel) een klein bedrag worden betaald. Bron

Brussels Airlines

Brussels Airlines hanteert een beleid waarbij passagiers één stuk handbagage mogen meenemen dat niet groter is dan 55 cm x 40 cm x 23 cm (maximum 8 kg) en voor het persoonlijke item (handtas of aktetas of laptoptas of cameratas of paraplu) geldt een maximale afmeting van 40 x 30 x 10 cm. Bron

Wat betekent dit voor reizigers?

De goedkeuring van het Europees Parlement biedt hoop voor reizigers die vaak geconfronteerd worden met onverwachte kosten voor handbagage. De nieuwe wetgeving zal ervoor zorgen dat de kosten van handbagage bij de ticketprijs zijn inbegrepen, zonder extra toeslagen. Dit zal niet alleen het reizen eenvoudiger maken, maar ook transparanter en eerlijker.

Met de naderende veranderingen in de regelgeving voor handbagage lijkt het erop dat reizen met budgetmaatschappijen eenvoudiger en voordeliger zal worden. Reizigers kunnen binnenkort genieten van de voordelen van uniforme handbagage-afmetingen zonder extra kosten, wat het plannen van een reis een stuk minder stressvol maakt.

Belangrijke opmerkingen

  • Let op: Deze nieuwe regelgeving moet nog worden goedgekeurd door de Europese Raad. Pas na goedkeuring zal er een definitieve ingangsdatum worden vastgesteld.
  • Blijf geïnformeerd: Houd de updates van de Europese Raad en de luchtvaartmaatschappijen in de gaten om precies te weten wanneer deze wijzigingen van kracht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…