Waar de goedkoopste woning kopen op Tenerife?

Goedkoopste woning Tenerife en Spanje - El Tanque

Waar vind ik de goedkoopste woning op Tenerife?

In slechts vijf gemeenten in heel Spanje is het mogelijk om een huis te kopen voor minder dan 450 euro per vierkante meter. Deze locaties bevinden zich met name in Cordoba, Murcia en Ciudad Real, met uitzondering van de Canarische Eilanden, waar de gemeente met de goedkoopste woning zich in El Tanque bevindt, op Tenerife, met een prijs van 896 euro per vierkante meter, volgens een onderzoek uitgevoerd door Idealista.

De gemeente Fuente Obejuna (Cordoba) staat bekend als de beste plek om de meest betaalbare woning in Spanje te kopen, met een gemiddelde prijs van slechts 334 euro per vierkante meter. Deze gemeente wordt gevolgd door twee andere gemeenten in dezelfde Andalusische regio, namelijk Bélmez (340 euro/m2) en Peñarroya-Pueblonuevo (416 euro/m2).
Verder op de lijst vinden we de gemeente Bullas in de regio Murcia met een prijs van 419 euro per vierkante meter, en Campo de Criptana in de provincie Ciudad Real, waar de prijs gemiddeld 432 euro/m2 is.

Lees ook over het probleem om betaalbare huurwoningen te vinden in Tenerife.

Waar zijn de “goedkoopste” woningen in Spanje?

Het Idealista onderzoek identificeert ook de goedkoopste gemeenten in elke autonome gemeenschap. In Andalusië is Fuente Obejuna (Córdoba) de voordeligste gemeente. In Aragón vinden we Caspe (Zaragoza) met een waarde van 642 euro per vierkante meter, en in het Prinsdom Asturië, San Martín del Rey Aurelio (Asturië), met 556 euro/m2.

Op de Balearen is Sant Joan de goedkoopste gemeente met een gemiddelde prijs van 1.237 euro per vierkante meter, terwijl op de Canarische Eilanden El Tanque (Tenerife) eruit springt met 896 euro per vierkante meter. In Cantabrië is Campoo de Enmedio de goedkoopste gemeente met een prijs van 707 euro/m2.

In Castilla y León daarentegen is de gemeente met de laagste prijs Bembibre (León), met 459 euro per vierkante meter. In Castilla la Mancha vinden we Campo de Criptana (Ciudad Real), met 432 euro/m2. In Catalonië is de goedkoopste gemeente Santa Bárbara (Tarragona) met 546 euro/m2 en in de Valenciaanse Gemeenschap Enguera (Valencia) met 507 euro/m2.

In Baskenland is Onión (Álava) de goedkoopste gemeente, met een prijs van 1.131 euro per vierkante meter, terwijl in Extremadura Castuera (Badajoz) met 504 euro/m2 de goedkoopste gemeente is. In Galicië is de gemeente Nogueira de Ramuin (Ourense) met 543 euro per vierkante meter het goedkoopst en in La Rioja is Alfaro (La Rioja) met 697 euro/m2 het goedkoopst.

In de regio Madrid is Cadalso de los Vidrios de goedkoopste gemeente met 902 euro per vierkante meter, terwijl in Murcia de gemeente Bullas een prijs van 419 euro/m2 biedt. In Navarra, ten slotte, is Castejón het meest betaalbaar, met 793 euro per vierkante meter. Deze gegevens weerspiegelen de variabiliteit van de huizenprijzen in de verschillende regio’s van Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…