Gratis bussen vanaf 2023

Gratis bussen vanaf 2023

UPDATE 07/12/2022 – Gratis vervoer enkel voor frequente reizigers

De minister van Openbare Werken, Vervoer en Huisvesting van de Canarische Eilanden, Sebastián Franquis, verklaarde dat de minimumfrequentie van reizen om voor gratis vervoer in aanmerking te komen is vastgesteld op 15, wat “redelijk” is, aangezien het gemiddelde aantal reizen per maand 30 tot 40 bedraagt voor werknemers en studenten, die de belangrijkste begunstigden van deze maatregel zijn, alsook voor mensen in kwetsbare situaties.

Aan het einde van elke maand wordt nagegaan of het minimumaantal ritten werden gereden om als frequente reiziger te worden beschouwd en als dit het geval is, wordt bij de verlenging van de abonnementspas het gratis tarief opnieuw toegepast. Indien er geen 15 ritten werden gehaald, wordt dit bijgeteld bij het verlengen van het abonnement. Bron

Bovenstaande werd gewijzigd in 2024 en teruggebracht tot 30 ritten per kwartaal.

Vanaf 1 januari 2023 is bus- en tramvervoer GRATIS op de Canarische Eilanden

Vanaf 1 januari 2023 wordt het reizen met bussen en trams op de Canarische Eilanden gratis, zoals dat reeds sinds september het geval is op het schiereiland en de Balearen voor treinreizen over korte en middellange afstand. Dit om gezinnen te ontlasten die zijn getroffen door de stijging van de brandstofprijzen en de kosten van het winkelen in het algemeen, als gevolg van de inflatie.

Deze maatregel is mogelijk na een akkoord dat in Madrid is bereikt tussen de Canarische Coalitie (CC) en de PSOE om de wet op de algemene staatsbegroting, die momenteel bij het Congres ligt, te wijzigen.

81 miljoen euro om gratis vervoer te garanderen

Het overeengekomen amendement betekent “een uitbreidbare post van 81 miljoen euro om gratis bus- en tramvervoer op alle eilanden te garanderen”, aldus de woordvoerster van de CC in het Congres, Ana Oramas.

Zij benadrukte ook dat hiermee een onrechtvaardigheid wordt weggenomen voor de Canarische Eilanden, die tot hiertoe buiten deze regeling vielen.

In dit verband erkende CC-senator Fernando Clavijo dat gratis bus- en tramvervoer een eis was van alle politieke krachten op de Canarische Eilanden en van de burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Geldt het gratis openbaar vervoer nu ook nog?

  2. Vercouillie schreef:

    Hallo is het gratis busvervoer ook geldig voor toeristen we komen eind januari voor 6 weken en zijn 70 plus
    Graag antwoord en bedankt jackiesport@telenet.be

Ook interessant om weten…