Kerstmis in Santa Cruz

Kerstmis in Santa Cruz

Santa Cruz verwelkomt Kerstmis

Santa Cruz start Kerstmis en de Eindejaarsfeesten zaterdag 28 november om 19u00, door het aansteken van de kerstverlichting.

José Manuel Bermúdez, burgemeester van Santa Cruz, zette de schakelaar aan als onderdeel van een discreet event, gehouden in het Hotel Principe Paz, na het gebruikelijke veiligheidsprotocol.

Tegelijkertijd wenst José Manuel Bermúdez alle buren een aangename kerst- en eindejaarsperiode. De gemeenteraad heeft een programma van evenementen gelanceerd zodat alle chicharreros (inwoners van Santa Cruz), ongeacht de buurt waar ze wonen, kunnen genieten van Kerstmis.

Drie miljoen lichtjes

Het aantal gedecoreerde gebieden in de stad is ten opzichte van de afgelopen jaren gestegen van 98 straten en pleinen tot 140 dit jaar. De installatie omvat 176 composietbogen, 686 kerstmotieven op lantaarnpalen, 26.334 meter lichtgevende slingers en 5 elementen vloerdecoratie.

De gekozen elementen voor deze kerst zijn aangepast aan de persoonlijkheid van elke straat of plein. De belangrijkste nieuwigheden zijn:

  • de 90 meter lange tunnel aan de Plaza del Príncipe bestaande uit ongeveer 30.000 LED’s op negen meter hoogte die gebruikt maakt van de meerkleurige LED-flashtechniek.
  • een vloerelement aan het einde van de tunnel met Pixel-technologie.

De verlichting bestaat uit meer dan 3 miljoen LED-lampen.

Het raadslid van de openbare diensten, Guillermo Díaz Guerra, benadrukte dat het doel is dat alle districten van de gemeente op de best mogelijke manier Kerstmis beleven, en dat zowel de verlichting, als de campagne van het planten van kerstrozen, helpen om een mooie Kerstmis te vieren, niettegenstaande de huidige beperkingen.

Het grootste deel van de kerstversiering werd geïnstalleerd in de belangrijkste gebieden van Santa Cruz met de creatie van onafhankelijke en exclusieve ruimtes.

Het totale budget voor deze decoratieve elementen bedraagt 365.491 euro. Het elektriciteitsverbruik zal in ieder geval niet hoger zijn dan 260.000 watt.

Enkele sfeerbeelden

Klik op een foto om te vergroten

[rl_gallery id=”31688″]

Foto`s Sergio Méndez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…