Vroege kerstverlichting in Santa Cruz de Tenerife

Kerstverlichting Santa Cruz 2023-2024
Foto: Diario de Avisos

Vroegtijdige kerstvoorbereidingen in Santa Cruz

Er is nog meer dan een maand te gaan om Kerstmis te vieren, maar Santa Cruz de Tenerife heeft de klok vooruitgezet. Sinds eind oktober wordt de karakteriestieke kerstverlichting al geïnstalleerd in de wijken en de straten in het centrum van de hoofdstad.

Eerste stad die kerstverlichting ontsteekt

In dit verband verzekerde de gemeenteraad dat er al veel verlichting is geïnstalleerd en dat in de eerste weken van november de overige wijken en straten van Santa Cruz verder zullen worden voorzien van nieuwe kerstverlichting.

De ceremonie voor het ontsteken van de kerstverlichting is gepland op donderdag 23 november om 19u00. Hierdoor is de hoofdstad een van de eerste op het eiland die een feestelijke sfeer creëert.

Nieuw dit jaar, de Rambla krijgt ook zijn kerstverlichting

Dit jaar zal de hoofdstad een vernieuwende programmering en verlichting hebben die de stad enorm zal verlevendigen. Een opmerkelijk initiatief om de La Rambla van Santa Cruz voor de eerste maal te verlichten, waardoor Santa Cruz in lijn komt te staan met de beste steden in Spanje tijdens deze feestelijke periode.

Deze nieuwe kerstverlichting zal de Rambla van Santa Cruz versieren, vanaf het Acidalio Lorenzo-zwembad (Piscina-Municipal Acidalio Lorenzo) tot aan het Museo Militar de Almeyda, waarbij voor het eerst LED-lampjes worden geïnstalleerd in de bijna 200 bomen langsheen de Rambla, wat een extra betoverend element toevoegt aan de kerstversiering.

Waardering voor gemeentelijke inspanningen

Burgemeester José Manuel Bermúdez benadrukte het buitengewone werk en de toewijding van het verenigde overheids- en betrokken team om Santa Cruz er tijdens de kerstperiode beter dan ooit uit te laten zien. De inzet van het team resulteert in een stad die zal schitteren van feestelijke pracht en praal.

Kerstverlichting Santa Cruz met 2 miljoen lichtjes

Santa Cruz de Tenerife staat op het punt om te schitteren met een vroege start van zijn kerstverlichting, en de inwoners en bezoekers kunnen zich verheugen op een magische sfeer die de stad zal doordringen.

Meer dan twee miljoen lampjes die dit jaar in de hele stad zijn geïnstalleerd, maken deel uit van de bijna 200 muzikale, culturele, sportieve en recreatieve evenementen die tot 6 januari zijn geprogrammeerd door de gemeente en te raadplegen zijn op de website.

Onderdompeling in kerstsfeer op de Plaza del Príncipe

De Plaza del Príncipe in Santa Cruz de Tenerife onderging op 20 november een proefsessie ter voorbereiding op de spectaculaire kerstverlichting, die op donderdag 23 november om 19u00 wordt ingeschakeld.

Het evenement wordt aangevuld met het kerstspektakel “Clásicos de Navidad”, waarbij Canarische zangers zoals Jadel, Claritzel en Chago Melián deelnemen, samen met nationale artiest Tamara en de jonge Mario Falero, bekend van La Voz Kids.

Feestelijk programma in de vijf wijken

De evenementen zullen plaatsvinden in de vijf wijken van Santa Cruz, samenvallend met de viering van de Black Week Santa Cruz (van donderdag 23 tot maandag 27 november) en Plenilunio 2023 (van 1 tot 3 december), wat bijdraagt aan de dynamiek van handel en horeca.

Nieuwigheden voor kinderen en volwassenen

Onder de nieuwigheden valt de viering van Oud en Nieuw voor kinderen op zondag 31 december op de Plaza de La Candelaria, van 11u00 tot 14u00. Het belooft een spektakel te worden met springkastelen, spelletjes en snoepdruiven.

Om middernacht worden de Canarische orkesten ingezet zodat volwassenen het nieuwe jaar met enthousiasme kunnen inzetten.

Wanneer brandt de kerstverlichting?

De kerstverlichting van Santa Cruz gaat dagelijks aan van 18u00 tot 02u00, behalve op 24, 25 en 31 december en 1, 5 en 6 januari, wanneer het de hele nacht verlicht blijft.

Er werd 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in verlichting, zodat alle wijken kunnen genieten van een decoratie die geleidelijk wordt geïnstalleerd tot de eerste week van december. Er zullen meer versierde gebieden zijn, met interactieve pixelmax-technologie. De installatie omvat 131 bogen, 108.760 meter slingers, 1.365 kerstmotieven en 62 elementen op de grond.

Kerstactiviteiten en gratis activiteiten

Andere evenementen zijn onder meer concerten van Los Fregolinos en de Militaire Band op de Plaza del Príncipe, evenals de kerststallenwedstrijd, het kerstliederenconcours voor kinderkoren en de ontvangst van de Driekoningen in het stadion op vrijdag 5 januari 2024, gevolgd door de optocht.

De meeste activiteiten zijn gratis en omvatten ook de Kerstmarkt op de Alameda del Duque van vrijdag 15 december tot zaterdag 6 januari 2024 telkens van 10u00 tot 22u00, het Gastro Navidad Market Fest van zaterdag 16 december tot zaterdag 6 januari en de “levende” kerststal op de Plaza de la Candelaria vanaf dinsdag 12 december.

Om het parkeren tijdens deze periode te vergemakkelijken wordt de havenplaats, tegenover het Cabildo, geopend als permanente parkeerplaats voor de stad dankzij een overeenkomst met de Havenautoriteit.

Noteer donderdag 23 november in uw agenda, want dat is de dag waarop de lichten in de hoofdstad van Tenerife zullen stralen en het feestelijke seizoen zal beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…