Ontdek La Laguna met een videogame

Ontdek La Laguna met een videogame

Ontdek het historische La Laguna met een videogame
“Aguere. La Fundación”

La Laguna, een stad vol geschiedenis en cultuur, biedt nu een nieuwe en spannende manier om haar rijke erfgoed te ontdekken. Dankzij een innovatief videogameproject, gepresenteerd door de Concejalía de Patrimonio Cultural van het Ayuntamiento de La Laguna en Taro Somos Patrimonio, kunnen spelers de stad steen voor steen digitaal opbouwen en haar ontwikkeling volgen van 1496 tot het einde van de 18de eeuw.

Een educatieve en interactieve ervaring

Het spel, getiteld “Aguere. La Fundación”, is gratis beschikbaar en wordt verspreid onder scholen om het bewustzijn over cultureel erfgoed te vergroten, vooral onder jongeren. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de kennis en bescherming van cultureel erfgoed te bevorderen.

Volgens Adolfo Cordobés, de wethouder van cultureel erfgoed, is dit project het resultaat van samenwerking tussen jonge ondernemers, historici van de gemeente en het eiland. Het project past binnen de nieuwe lokale strategie voor erfgoededucatie en volgt de richtlijnen van het recente nationale plan op dit gebied.

Geschiedenis La Laguna met een videogame

Met “Aguere. La Fundación” kunnen spelers de straten, gebouwen en sociale en economische elementen van La Laguna opbouwen. De stad, die dit jaar het 25-jarig jubileum van haar UNESCO-werelderfgoedstatus viert, biedt een unieke spelervaring waarin spelers de geschiedenis, monumenten en unieke kenmerken van La Laguna kunnen ontdekken.

Voor toeristen, overwinteraars en buitenlanders die in Tenerife wonen, biedt dit videospel een unieke kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van La Laguna op een interactieve manier te ontdekken.

Luana Studer, technisch medewerker bij Taro Somos Patrimonio, legt uit dat het spel niet alleen een educatief hulpmiddel is, maar ook een leuke manier om de architecturale evolutie van de stad te leren kennen. Spelers kunnen historische gebouwen en monumenten ontgrendelen en de stad beheren, inclusief het omgaan met middelen, bevolking en economische ontwikkeling.

Drie eeuwen van evolutie

Het spel neemt spelers mee op een reis door drie eeuwen geschiedenis, beginnend met eenvoudige kleihutten en gaandeweg meer complexe gebouwen zoals de Alhóndiga, het Huis van de Kapiteins, het oude Cabildo en belangrijke kerken zoals La Concepción en Los Remedios. Elke prestatie in het spel wordt vergezeld van beschrijvende teksten die de historische en erfgoedwaarden van de gebouwen uitleggen.

Deze interactieve reis door de geschiedenis van La Laguna eindigt in de 18de eeuw, een tijd waarin de stad nog steeds het politieke, religieuze, culturele en sociale centrum van Tenerife was. Het spel biedt een nauwkeurige historische recreatie en stelt spelers in staat om de stad te bouwen zoals beschreven door historische figuren zoals Viera y Clavijo.

Een educatief hulpmiddel

Het spel is beschikbaar op https://juegoaguere.lalaguna.es en is ontworpen als een educatief hulpmiddel, vooral gericht op studenten en docenten. Met de start van het nieuwe schooljaar zal een tweede fase van het project beginnen, die zich richt op de verspreiding van het spel als educatief hulpmiddel in de scholen van het gemeentegebied.

Voor toeristen, overwinteraars en buitenlanders die in Tenerife wonen, biedt dit videospel een unieke kans om de rijke geschiedenis en het erfgoed van La Laguna op een interactieve manier te ontdekken. Het is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook een waardevol educatief hulpmiddel dat de kennis en waardering voor deze prachtige stad vergroot. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…