Lonen moeten verhogen op de Canarische eilanden

Lonen moeten verhogen op Tenerife - Exotisch hotel met palmbomen onder helderblauwe hemel.

Toeristische ondernemers moeten lonen verhogen!

De president van de Canarische regering, Fernando Clavijo, heeft afgelopen maandag gezegd dat toeristische ondernemers hun verantwoordelijk zullen moeten nemen en de lonen verhogen, om de rijkdom die de sector oplevert, evenwichtig te verdelen onder de werknemers.

De regiopresident zegt dat ze “iets exploiteren dat van ons allemaal is” en daarom “medeverantwoordelijkheid” moeten nemen.

Volgens hem moet de toeristische sector zich ervan bewust zijn dat het onze belangrijkste bron van welvaart is, en als er zoveel geld wordt verdiend, is de sector verantwoordelijk voor het democratiseren van die rijkdom en ook andere branches ondersteunen.

Fernando Clavijo maakt zich zorgen over de protesten

Fernando Clavijo gaf toe dat hij zich zorgen maakte over het uitschelden van toeristen op luchthavens, maar tegelijkertijd juichte hij toe dat Canariërs op zaterdag 20 april de straat op zullen gaan, omdat het belangrijk is dat de samenleving naar buiten komt en haar ongenoegen uit.

Conferentie van presidenten van eilanden

Hij heeft vertrouwen in de Conferentie van Presidenten van de eilandraden, die voor het eerst op 30 april in het parlement zal samenkomen, omdat de stedenbouwkundige planning samen moet worden gedaan, met medewerking van de eilandraden en gemeenten.

In dat opzicht denkt hij dat er nu een grote kans is om samen vast te stellen waar we naartoe gaan en met grote akkoorden waar de oppositie zich bij aansluit.

Wet op vakantieverhuur beschermt kleine eigenaren

Over de Canarische wet op vakantieverhuur noemde hij deze een moedige maatregel, omdat deze modaliteit in de afgelopen tien jaar heeft geleid tot de opening van 437 hotels met 500 bedden op residentiële grond, buiten de planning om.

Hij erkende dat vakantieverhuur een marktformule is waar vraag naar is en negatieve effecten heeft als het niet wordt gereguleerd. Hij verdedigt dat de nieuwe wet meer is gericht op het beschermen van de kleine eigenaar dan de grote eigenaar, om de zogenaamde “no-hotels”, gebouwen met toeristische woningen, te voorkomen.

Daarom steunde hij ook dat er kwaliteitsnormen worden vastgesteld, omdat het doel is minder toeristen te hebben die meer uitgeven en rendabeler zijn.

Hij zei dat de regering geen starre houding zal aannemen tijdens het openbare informatieproces, omdat de wet niet tegen iemand is, maar ter verdediging van het algemeen belang van de Canarische Eilanden, wat ook in het parlementaire proces zal worden gezien. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…