Parque Maritimo Santa Cruz altijd open

Parque Maritimo César Manrique Santa Cruz

Parque Maritimo van Santa Cruz

Het populaire Parque Maritimo in Santa Cruz de Tenerife, ontworpen door César Manrique, zal voortaan gans het jaar open zijn.

Heropening Parque Maritimo César Manrique

Het Maritiem Park César Manrique de Santa Cruz heeft 27 maart 2021 zijn deuren opnieuw geopend na de voltooiing van de renovatiewerken die in november 2020 van start gingen.

Er werden werkzaamheden uitgevoerd om de waterefficiëntie van het park te verbeteren, waarbij de verbeteringen de populaire toeristische attractie tot 50.000 euro per jaar aan waterbesparingen zullen opleveren.

Er werden grote werken uitgevoerd aan het sanitair van het park en er werd algemeen onderhoud gepleegd op het terrein. De werkzaamheden kostten 360.000 euro.

Bezoekers Parque Maritimo

Parque Maritimo de Santa Cruz de Tenerife

Vroeger was het enkel open tijdens het zomerseizoen, van mei tot halfweg september en had gemiddeld een 1000-tal bezoekers per dag. Ondertussen zijn de 3 buitenzwembaden met zeewater volledig vernieuwd en is het waterpark klaar om ook tijdens de wintermaanden bezoekers te ontvangen.

Het Parque Maritimo van Santa Cruz is ongeveer 22000 m2 groot en is gelegen naast het bekende Auditorium, waar voldoende parkeerplaatsen voorhanden zijn.

Dit waterpark werd gebouwd in 2004 en is niettegenstaande de vernieuwingswerken nog steeds identiek zoals het was in het begin. Volgens de verwachtingen zal het aantal bezoekers in de winter slechts 30% lager zijn dan in de zomer. Het is een ideale plek om een duik te nemen in één van de schitterende designer zwembaden of te genieten van het uitzicht onder het nuttigen van een drankje op een zonnebed.

Het is ook geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Toegangsprijzen Parque Maritimo

Volwassenen betalen 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en gepensioneerden betalen 1,50 euro, jonger dan 3 jaar GRATIS. Ligbedden zijn te huur aan 2,50 euro, gepensioneerden betalen slechts 1 euro. Parasols voor 3 euro, gepensioneerden betalen slechts 1 euro en voor kinderen jonger dan 2 jaar is het GRATIS.

Er bestaat ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen aan de prijs van 35 euro, hierin zijn inbegrepen 10 toegangstickets en 10 ligbedden.

Het park is open van 10u00 tot 19u00 in de zomer, van 10u00 tot 18u00 in de winter.

Officiele website van dit waterpark.

Record aantal bezoekers augustus 2014

De maand augustus werd een recordmaand voor het Parque Maritimo César Manrique van Santa Cruz met 78.035 bezoekers. Mede dankzij de democratische toegangsprijs en de diverse randactiviteiten die deze zomer werden georganiseerd, zoals:

  • yoga
  • aerobics
  • kanovaren
  • springkastelen
  • waterspelen
  • schminken
  • andere workshops

Telkens van maandag tot en met vrijdag van 11u00 tot 16u00. Recent werd ook een Mercadillo Bohemio geïntroduceerd, waar lokale artiesten elke donderdag van 11u00 tot 18u00 hun waren aanprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…