Pascua Florida 2017 – Een bloemenpracht in Guía de Isora

Pascua Florida 2017 in Guía de Isora

Pascua Florida 2017 in Guía de Isora, tijdens de Paasweek

Vanaf donderdag 13 april tot en met zondag 16 april zijn de straten van Guía de Isora gevuld met kunstige bloemencreaties, ter gelegenheid van de IX editie van Pascua Florida 2017, een uniek evenement en één van de belangrijkste tijdens de Heilige Week (Semana Santa).

Kunstenaars en artiesten tijdens Pascua Florida 2017

Dit jaar zijn er 17 montages gemaakt door specialisten in de bloemensierkunst, o.a. Ángela Batista van Maxi Flor, Cristina de León van Floristería Aloe, María Teresa Henríquez van Naturart Floristería, Christus Acosta van Jour Flower Shop, la Escuela de Arte Floral de Cataluña, binnenhuisarchitect en bloemenkundige Jordi Abelló, het tuinbedrijf Zona Verde, de meester bloemist en gemeentelijk ontwerper Carlos Curbelo en nog een grote groep vrijwilligers.

17 kunstwerken van bloemen, planten en andere natuurlijke materialen, gemaakt door specialisten en kunstenaars in de bloemsierkunst.

Kunstenaars die een bijdrage verlenen zijn Javier Eloy (licenciaat Bellas Artes), schilder en beeldhouwer Fernando Álamo (Premio Canarias de las Bellas Artes).

Muziek, dans en opera in openlucht

Een extra dimensie wordt dit jaar toegevoegd, namelijk muziek, dans, opera en poëzie in openlucht nabij de diverse kunststukken.

  • Op Witte Donderdag (13 april) vanaf 17u00 brengt het kwintet Ensemble Cantábile hun repertoire van klassiek muziek, aan het plein. Daarna ook op andere lokaties van het oude stadscentrum.
  • Op Goede Vrijdag (14 april)  vanaf 12u00 brengt het Burka Teatro een spektakel van opera, dans en poëzie op het plein, en rond 15u30 en 16u30 op andere plekken in Guía de Isora.

Fotowedstrijd 

Vrijdag 14 april kan iedereen deelnemen aan de IV Maratón Fotográfico Pascua Florida. Registreren aan deze fotowedstrijd is gratis, alle liefhebbers van fotografie zijn welkom.

De te winnen prijzen zijn 100€, 200€ en 300€ als hoofdprijs, tesamen met een certificaat.

Bekijk hier enkele van de prachtige bloemstukken van vorige jaren, en ook hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…