Restaurante Folelé – Canarische keuken

Restaurante Folelé te Los Cristianos

Dit restaurant maakt nu deel uit van Restaurant Abordo, een visrestaurant.

Canarische keuken in Restaurant Folelé

Vooraleer naar het concert “Boleros desde el Puerto” te gaan, eerst lekker Canarisch dineren. We kozen een gezellige tafel op het terras met zicht op de zee en de wandeldijk van Los Cristianos.

Restaurant Folelé (canarisch woord voor libel) is vrij recent geopend, oogt modern maar stijlvol en wordt uitgebaat door een Canarische familie. De menukaart is beperkt en biedt keuze uit typische Canarische gerechten.

We namen geen voorgerecht, dan zijn we zeker dat er nog plaats is voor een dessert. Ik bestelde cherne met saffraan en mojo (typische pittige rode saus) en mijn vrouw kip.

Cherne is een stevige witte vis, waar ik wel van hou. De vriendelijke ober/eigenaar bracht de mooi ogende borden (zie foto). De smaak van de cherne was heel apart door de combinatie van saffraan met mojo, de bijgevoegde groentjes (ui, rode en groen paprika) maakten het geheel nog smakelijker. De kip was ook lekker doch het korstje was eerder zwaar, dus dat werd verwijdert.

Als drank bestelde ik een rosé huiswijn (una copa de vino rosado) die heel lekker en fruitig was. Frangollo werd ons dessert, we bestelden één portie voor ons beiden (para compartir = om te delen), wat hier heel gebruikelijk is. Het is een huisgemaakt dessert, een soort stevige quesillo (flan) bestrooid met nootjes, rozijnen en overgoten met miel de palma (honing).

Naar gewoonte ronden we de maaltijd af met een barraquito.

De rekening was een aangename verrassing, alles inbegrepen 29,50 euro.

Adres restaurante Folelé

Calle Juan Bariajo 2
Los Cristianos
922 792 604
info@folele.com

Folelé biedt ook Canarische specialiteiten te koop aan.    

Update

Heel jammer, maar ondertussen is restaurant Folelé gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Folele is een geweldig restaurant met de echte Spaanse keuken. Twee maanden in het jaar verblijven wij op Tenerife en zijn het onze overburen. De eigenaars zijn broer en zus en ontzettend lieve mensen. Ik raad iedereen die de Spaanse keuken wil proeven zeker daar te gaan eten. Wij geven het een dikke tien.

Ook interessant om weten…