Restaurante Playa Tajao

Restaurante Playa Tajao

Restaurante Playa Tajao in Tajao

Na ongeveer 20 minuten rijden vanuit Playa de las Americas kom je aan Tajao. Een klein vissersdorpje met enkele goede visrestaurants. Het is een rustig en charmant dorpje, waar je met de auto tot aan de zee kan rijden (keienstrand, geen zand). Touristen kom je hier niet veel tegen.

Deze middag eten we in “Restaurante Playa Tajao“, aan de buitenkant valt het niet op dat het toch een vrij ruim restaurant is. Met grote open keuken en druk doend keukenpersoneel. De meeste tafels waren bezet, wat een goed teken is.

Een menu kaart hebben ze niet. De bedoeling is dat je uit de koeltoog een selectie maakt. Dat wordt dan onmiddellijk genomen, gewogen en klaargemaakt.

Koeltoog van Restaurant Playa Tajao

Als apetizer bestelden we “salpicon de pulpo”, een frisse salade van ui, groene en rode paprika en inktvis. Daarna mejillones en langoustines (grote mosselen en gambas). Heerlijk vers en lekker, dat is pas “seafood”!

We konden niet weerstaan aan de verse calamares, welke inderdaad zalig smaakte.

Als hoofdgerecht kozen we voor een sama (een soort zee brasem), deze werd à la plancha (op de grill) klaargemaakt, zoals verwacht perfect!

Een karaf witte huiswijn maakt deze maaltijd compleet.

Het dessert werd een “tarta de café” (koffietaart).

Naar gewoonte eindigen we steeds met een barraquito 😉

Als je liefhebber bent van verse vis en zeevruchten dan is Restaurant Playa Tajao echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Restaurante Playa Tajao is dicht en wisselt binnenkort van uitbater. Eerst worden er werken uitgevoerd aan het interieur en aan de voorgevel.

  2. Tot een paar jaar geleden werd dit restaurant uitgebaat door mijn beste vriend Juan Luis M. G. van Tajao. Hij riep mij wekelijks op zondag om te helpen. Ik deed het kasregister en de bestellingen naar de keuken via een terminal. Ik sprong ook bij om de buitenlandse gasten aan te spreken en te verwelkomen in hun moedertaal (Engels, Frans, Nederlands en Duits). Maar het overgrote deel (zo’n 90%)van de klanten zijn toch Canariërs uit het noorden die afzakken naar het zuiden om een ‘dagje aan zee’ te beleven.
    De dagelijks aangevoerde verse vis valt in de smaak bij de talrijke bezoekers. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat niet alles ‘vers’ is. Er is ook ‘vers ingevroren’ voedsel dat uit Korea en Vietnam komt. Bijvoorbeeld: de ‘mejillones’ en ‘calamares’ komen niet altijd dagvers op tafel.
    Dit is mijn commentaar op jouw aardig artikel.

Ook interessant om weten…