Wie is de rijkste persoon van Tenerife?

Wolfgang Kiessling
Wolfgang Kiessling – Foto: Diario de Avisos

De rijkste persoon van Tenerife is Wolfgang Kiessling

In Spanje blijft het aantal rijke mensen groeien, en het aantal miljonairs stijgt elk jaar. In 2022 werden 12.476 mensen toegevoegd aan de groep van miljonairs, wat een stijging van 3,7% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar, met in totaal 231.367 miljonairs. Vandaag maken we kennis met de rijkste persoon van Tenerife (volgens de lijst van Forbes).

De opkomst van rijkdom in Spanje

In 2023 bedraagt de totale rijkdom van de 100 rijkste Spanjaarden maar liefst 196.130 miljoen euro, wat een stijging van 37% is ten opzichte van het voorgaande jaar. Op deze lijst vinden we Wolfgang Kiessling op de 99ste plaats.

Wolfgang Kiessling, de rijkste persoon van Tenerife

In 1970 startte Wolfgang Kiessling wat later een van ’s werelds meest belangrijke dierenparken zou worden, met een duidelijke missie om de fauna te behouden en te verzorgen: Loro Parque.

Met een oppervlakte van 132.000 vierkante meter heeft deze visie zich vertaald in de ontwikkeling van kweek- en herstelprogramma’s die al tien papegaaisoorten van uitsterven hebben gered, en momenteel meer dan 200 conservatieprojecten op alle vijf continenten ondersteunen.

Tegenwoordig delen meer dan 500 soorten zoogdieren, primaten en zeezoogdieren een dierenpark dat het eerste ter wereld is dat volledig zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Deze dieren zijn ambassadeurs van de natuur en vervullen een cruciale rol bij het onderwijzen en verspreiden van bewustzijn over het behoud van wilde dieren op onze planeet.

Loro Parque Foundation

In 1994 richtte Wolfgang Kiessling de Loro Parque Foundation op, die meer dan 23 miljoen euro heeft geïnvesteerd in belangrijke projecten zoals de studie en bescherming van de oceaan rond de Canarische Eilanden en het bevorderen van projecten voor het behoud van wilde dieren van Loro Parque. In 2017 opende hij het indrukwekkende Poema del Mar-aquarium in Gran Canaria, dat internationale erkenning heeft gekregen voor zijn inzet voor soortenbehoud.

Siam Park, Hotel Botánico en het restaurant Brunelli’s zijn andere voorbeelden van uitmuntendheid in zakelijke ontwikkeling, waardoor Wolfgang Kiessling de grootste werkgever op Tenerife is geworden. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…