Slim parkeren in Santa Cruz

Slim parkeren in Santa Cruz - Parking Las Teresitas

Slim parkeren in Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife bereidt zich voor op een belangrijke innovatie in parkeerbeheer. Binnenkort zullen dynamische verkeersborden en een speciale mobiele app in real-time parkeerinformatie bieden aan bestuurders die naar het strand van Las Teresitas willen.

Deze ontwikkeling, die deze zomer van start gaat, belooft het parkeren in dit populaire kustgebied aanzienlijk te vergemakkelijken.

Nieuwe technologie voor een beter parkeerbeheer

Dankzij een investering van 214.000 euro worden dynamische verkeersborden, geplaatst tussen het Recinto Ferial en de Autovía de San Andrés.

Deze borden, samen met de nieuwe app, zullen realtime informatie verstrekken over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in het kustgebied van Las Teresitas, inclusief speciale plaatsen voor mindervaliden, caravans, auto’s en motoren.

Zowel op de gebruikelijke parkeerplaats naast het strand als op de nieuwe parkeerplaats die is geopend op de plek waar het mamotreto1 was gevestigd, zodat zowel bewoners als bezoekers, op elk moment op de hoogte zijn van de status van de parkeerplaatsen.

Slim parkeren met realtime informatie

De huidige verkeerslichten langs de kustweg van de hoofdstad worden vervangen door verschillende panelen die automobilisten het werkelijke aantal parkeerplaatsen op het strand tonen. Er wordt niet uitgesloten dat we een informatiepaneel installeren, ter hoogte van de Dársena (dok), waar het raadzaam is om te keren als de parkeerplaats bij Las Teresitas vol is.

Het doel is om een oplossing te bieden voor de files die ontstaan bij de toegang tot het strand.

Zones voor gereguleerd parkeren

Een ander belangrijk aspect van dit project is de introductie van Zones voor Gereguleerd Parkeren (ZER). Hier worden tijdslimieten ingesteld voor parkeren op openbare weg.

Er zullen zowel betaalde als gratis parkeerzones zijn, aangeduid als blauwe en groene zones. De tarieven voor deze zones worden vastgesteld in een nieuwe belastingverordening, waarbij wordt beloofd dat deze kosten niet buitensporig zullen zijn.

Prioriteit voor bewoners en voor duurzaamheid

Het Masterplan voor Parkeren, dat in juli in werking treedt, omvat een uitgebreide inventarisatie van alle parkeerplaatsen in de stad. Dit omvat ook parkeerplaatsen voor elektrische auto’s en laad- en loszones.

De nadruk ligt op het geven van prioriteit aan bewoners, met name in de Zona de Bajas Emisiones (ZBE), die vanaf begin 2025 in het stadscentrum wordt geïntroduceerd. Deze zone zal verkeersbeperkingen opleggen om duurzamere vormen van vervoer te stimuleren.

Het Masterplan – Plan Director

Dit masterplan zal ook buiten de openbare weg het privéparkeren bij woningen, gemeentelijke parkeerterreinen voor bewoners, openbare parkeerterreinen, parkeerterreinen in winkelcentra en gereserveerde parkeerterreinen met toegangscontrole reguleren.

Het aanbod van parkeergelegenheid buiten de openbare weg zal ook worden opgevolgd, net als de vraag naar parkeergelegenheid, die zal worden gekwantificeerd door een bezettingsgraad vast te stellen in de ochtend-, middag- en avondperiode.

Deze regelgeving wordt binnenkort van kracht en is gericht op het beheersen van de parkeerdiscipline en zal voorstellen bevatten voor het definiëren van criteria voor stedenbouwkundige interventie op lokale wegen om de mogelijkheden van illegaal parkeren te minimaliseren, een belangrijke factor in de zoektocht naar een verandering naar meer duurzame manieren van parkeren in de hoofdstad van Tenerife.

Publieke raadpleging over het ZBE-project

Het Boletín Oficial de la Provincia (BOP) van Santa Cruz de Tenerife publiceerde gisteren het project voor de implementatie van de lage-emissiezone (ZBE) in de hoofdstad, een document dat vanaf vandaag en gedurende 30 dagen door het publiek kan worden geraadpleegd via de website van de gemeente, waar het mogelijk is om bezwaren in te dienen.

De BOP publiceerde ook de gemeentelijke goedkeuring van de herziening en actualisering van het Stedelijk Mobiliteitsplan (Plan de Movilidad Urbana – PMU), dat meer ruimte zal geven aan voetgangers. Het kan via deze link worden geraadpleegd.

Dit innovatieve parkeerbeheersysteem in Santa Cruz de Tenerife is een belangrijke mijlpaal op weg naar een meer georganiseerde en duurzame stedelijke omgeving. Deze ontwikkeling toont aan hoe technologie en stadsplanning hand in hand gaan om de levenskwaliteit van zowel bewoners als bezoekers te verbeteren. Dit systeem is een professionele stap richting efficiënter parkeren en draagt bij aan een positieve ervaring voor alle betrokkenen.

  1. mamotreto: kan betekenen “een erg lijvig boek” of “een voorwerp, vooral een machine of meubelstuk, dat groot, zwaar, onhandig en niet erg bruikbaar is, of te groot of te zwaar voor zijn nut”, hier betekent het “een groot bouwwerk”. ↩︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…