Slimme zebrapaden in Santa Cruz

Slimme zebrapaden in Santa Cruz

Innovatie met slimme zebrapaden in Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife zet een grote stap richting de toekomst door de introductie van slimme zebrapaden, een initiatief dat de stad op de kaart zet als een voorbeeld van een Smart City.

Lees over andere technologische innovaties die bijdragen aan de transformatie van Santa Cruz.

In een tijdperk waarin technologie en innovatie hand in hand gaan met stedelijke ontwikkeling, bieden deze slimme zebrapaden een geavanceerde oplossing voor verkeersbeheer en de veiligheid van voetgangers.

Een nieuwe dimensie van verkeersveiligheid

Vanaf maart zal Santa Cruz de Tenerife beginnen met de installatie van 23 slimme zebrapaden op verschillende locaties in de stad. Deze innovatieve zebrapaden zijn uitgerust met lichtgevende platen aan beide uiteinden van de witte oversteeklijnen, die activeren zodra voetgangers naderen.

Dit systeem is ontworpen om bestuurders tijdig te waarschuwen, waardoor de mobiliteit en verkeersveiligheid worden verbeterd en het aantal ongelukken wordt verminderd.

Evelyn Alonso, de wethouder van Mobiliteit, benadrukte tijdens de presentatie van het budget voor 2024 de inzet van de stad voor dit project. Met een totaal budget van 31,5 miljoen euro, wordt 340.000 euro toegewezen aan de implementatie van de slimme zebrapaden.

Deze zijn strategisch geplaatst op locaties met een hoger risico op ongevallen, om zo de veiligheid van voetgangers te garanderen.

Voorrang voor openbaar vervoer en andere initiatieven

Naast de slimme zebrapaden, introduceert de stad een pilotproject voor de prioritering van verkeerslichten voor bussen en taxi’s, vergelijkbaar met de voorkeursbehandeling die de tram ontvangt. Dit project omvat de installatie van bewakingscamera’s die verkeerslichten activeren bij de nadering van openbaar vervoer, met als doel de doorstroming te verbeteren.

Verder is er een budget van 1,7 miljoen euro gereserveerd voor het onderhoud, de installatie en de uitbreiding van verkeerssignalisatie en veiligheidselementen. Ook wordt er 2 miljoen euro geïnvesteerd in het onderhoud en de verbetering van verkeerslichten en verkeersbeheersystemen, inclusief de implementatie van Smart Mobility-oplossingen. Deze technologieën stellen bestuurders in staat om via een mobiele app real-time informatie over het verkeer en parkeergelegenheden te ontvangen.

Investeren in de toekomst van mobiliteit

Een ander belangrijk aspect van het mobiliteitsbeleid in Santa Cruz de Tenerife is de focus op verkeersveiligheidsprogramma’s, waaronder een initiatief om veilige schoolroutes te creëren in samenwerking met ouders. Met een toewijzing van 181.819 euro aan deze programma’s, benadrukt de stad het belang van gemeenschapsbetrokkenheid bij het bevorderen van veilige en toegankelijke stedelijke omgevingen.

Santa Cruz de Tenerife bewijst met deze maatregelen zijn toewijding aan het verbeteren van stedelijke mobiliteit en veiligheid, terwijl het tegelijkertijd de weg baant voor een toekomst waarin technologie een sleutelrol speelt in het dagelijks leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…