Solden Tenerife al begonnen?

Solden Tenerife al begonnen?

Solden op Tenerife en de Canarische Eilanden

Met de start van de zomer, die gisteren is begonnen, start ook de uitverkoop (rebajas) op de Canarische Eilanden. Hoewel de ‘solden’ officieel pas op 1 juli begint, kunnen winkels sinds de invoering van de commerciële liberalisering hun kortingsperiode beginnen wanneer ze maar willen. Zodat er al veel winkels zijn die dit weekend beginnen met kortingen. Sommige zijn zelfs online al eerder begonnen.

De voorzitter van de Federatie van stedelijke gebieden van de Canarische Eilanden, Abbas Moujir, is erg positief over de te verwachten verkoopcijfers. De afgelopen vier maanden gaven immers een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Goede toeristische vooruitzichten

“Het is positief nieuws dat de trend momenteel gunstig is, mede dankzij een stabielere inflatie en goede vooruitzichten op het gebied van toerisme”, zei Abbas Moujir. Hij verwacht ook een stijging van 5% tot 10% ten opzichte van de cijfers van 2022.

Aan de andere kant is de Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) iets pessimistischer en maakt zij zich zorgen over de financiële situatie van sommige huishoudens, ondanks de verwachte stijging van de verkoop.

Hoewel de prijzen van kleding en schoeisel dit jaar (tot nu toe) met 0,8% zijn gedaald, blijft de Consumer Price Index (CPI) toenemen, met name sinds januari met 1,7%. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling voor de financiële stabiliteit van huishoudens.

Tijdens de soldenperiode worden de prijzen verlaagd, niet de consumentenrechten!

Ieder jaar herinnert de Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) ons eraan dat, hoewel de prijzen tijdens de soldenperiode worden verlaagd, de consumentenrechten onveranderd blijven. Niet-afgeprijsde producten genieten dezelfde garanties als afgeprijsde producten. Dit is iets om in gedachten te houden tijdens het shoppen.

Daarom heeft de organisatie vijf basisadviezen gegeven:

  • maak een lijst van wat je nodig hebt.
  • controleer of de oude prijs naast de afgeprijsde prijs staat.
  • vraag of er speciale voorwaarden zijn.
  • geef voorrang aan winkels die zijn aangesloten bij het arbitragesysteem voor consumenten.
  • bewaar de kassabon of vereenvoudigde factuur van de aankoop.

Openingstijden veranderen?


Met betrekking tot het voorstel van Yolanda Díaz, minister van Werkgelegenheid en leider van Sumar, om de openingstijden te veranderen om te voorkomen dat werknemers moeten overwerken en om te sluiten tussen 17u00 en 19u00, maakte Abas Moujir duidelijk dat wat deze aanpak zal doen is de online handel bevoordelen en de kleinere bedrijven volledig vernietigen. Hij benadrukt dat het van essentieel belang is om rekening te houden met de impact van dergelijke beslissingen op bedrijven en werknemers, en alternatieve oplossingen te verkennen die beide kunnen dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…