Starbucks opent nieuwe vestiging in Santa Cruz

Starbucks Santa Cruz de Tenerife

Starbucks opent nieuwe vestiging in het hart van Santa Cruz de Tenerife

Starbucks, de wereldwijd populaire koffieketen, breidt haar aanwezigheid op Tenerife verder uit met een nieuwe locatie in het centrum van Santa Cruz. Hoewel er nog geen officiële openingsdatum is aangekondigd, kunnen inwoners en bezoekers van de hoofdstad de nieuwe Starbucks-vestiging al spotten op de hoek van Calle Bethencourt Alfonso en Calle San Francisco.

Niet de eerste, maar wel de meest centrale locatie

Dit is niet de eerste Starbucks in Santa Cruz – er is al een vestiging te vinden in het winkelcentrum El Corte Inglés.

Echter, de nieuwe locatie midden in het centrum betekent een strategische zet om dichter bij het kloppend hart van de stad te zijn. Na eerdere openingen in La Laguna en het zuiden van het eiland in Siam Mall en in X-Sur (het vroegere GranSur), zet Starbucks nu in op een plek die makkelijk bereikbaar is voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Jarenlange geruchten worden werkelijkheid

Het populaire sociale media-account ‘Paseando por Santa Cruz’, dat nieuws deelt over de hoofdstad van Tenerife, verwijst naar jarenlange geruchten over de komst van een Starbucks-filiaal in het centrum. Nu worden die geruchten eindelijk bewaarheid en kunnen koffieliefhebbers binnenkort genieten van hun favoriete drankjes op een toplocatie.

Over Starbucks

Starbucks opende haar eerste winkel in 1971 in de historische Pike Place Market in Seattle, VS. Wat begon met het aanbieden van ’s werelds beste koffiebonen, groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 30.000 vestigingen in 83 landen.

De naam, geïnspireerd op het klassieke boek Moby Dick, roept associaties op met de romantiek van de zee en de traditie van de eerste koffiehandelaren.

Starbucks waar je je thuis voelt

Onder leiding van Howard Schultz, voormalig voorzitter en CEO, expandeerde Starbucks explosief. Na een inspirerende reis naar Italië, waar hij werd gegrepen door de Italiaanse koffiecultuur, had Howard Schultz de visie om deze ervaring naar de VS te brengen. Hij wilde een plek creëren voor gesprekken en gemeenschapszin – een derde plek tussen werk en thuis.

Nu, meer dan 50 jaar later, is Starbucks uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende brander en verkoper van specialty coffee. De opening van een nieuwe vestiging in Santa Cruz de Tenerife voegt een nieuw hoofdstuk toe aan dit indrukwekkende succesverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…