Waarschuwing voor Tenerife: Waarom de brandzone vermijden?

Brandzone Tenerife vermijden wegens bluswerkzaamheden
Foto: Diario de Avisos

Waarom niet binnen de brandperimeter komen?

De voorzitter van het Cabildo van Tenerife, Rosa Dávila, heeft vandaag een dringende boodschap gestuurd naar het publiek om niet in de buurt van de nog steeds actieve brand te komen die in augustus bijna 15.000 hectare van het bos heeft vernietigd.

Ze benadrukte dat meer dan 110 mensen nog steeds intensief bezig zijn met het blussen van de brand en het herstellen van de infrastructuur in het gebied.

Aan deze 110 mensen moet bovendien het coördinatie- en logistiek personeel worden toegevoegd dat blijft werken aan de noodsituatie, met helikopters, die in de afgelopen dagen te maken hebben gehad met verschillende reactiveringen, die zich het meest hebben voorgedaan in de gemeente Santa Úrsula en, in mindere mate, met kleine reproducties in de gebieden van Acentejo en La Orotava.

Gevaarlijk om te betreden

De voorzitter van de eilandraad van Tenerife waarschuwde dat het betreden van het getroffen gebied niet alleen gevaarlijk is voor degenen die dit doen zonder toestemming, maar ook voor degenen die er werken.

Rosa Dávila wees erop dat er gevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals technische branden en het kappen van bomen, die alleen kunnen worden gedaan als er “absolute” zekerheid is dat er geen andere mensen in de buurt zijn.

Rosa Dávila benadrukte tevens dat de Guardia Civil streng zal optreden tegen degenen die roekeloos de brandhaard betreden.

Het is van essentieel belang dat het publiek zich bewust is van de risico’s en de autoriteiten ondersteunt in hun inspanningen om de brand te bestrijden en het gebied te herstellen.

Boetes tot 600.000 euro

De boetes voor degenen die zonder voorafgaande toestemming de perimeterzone van de op 15 augustus afgekondigde bosbrand op Tenerife betreden, variëren van minimaal 1.501 euro tot maximaal 600.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…