Wat wensen de inwoners van Tenerife met Driekoningen?

Wensen van de inwoners van Tenerife beeld van Santa Cruz tijdens Kerstperiode

De wensen van de inwoners van Tenerife voor 2024

Om een duidelijk beeld te krijgen van de wensen die de inwoners hebben voor het nieuwe jaar werden recent hierover vragen gesteld aan voorbijgangers in de straten van het centrum van Santa Cruz de Tenerife.

Er werd gevraagd naar hun verlangens en wensen voor 2024, en welke ‘geschenken’ zij zouden vragen aan de Driekoningen voor de verbetering van het eiland en het welzijn van zijn bewoners.

De inwoners van Tenerife hadden specifieke en helder gedefinieerde wensen en doelen voor het jaar 2024. Deze wensen omvatten onder andere:

Gezondheid en verkeer op de voorgrond

In Tenerife, een populaire bestemming voor toeristen, overwinteraars en buitenlandse bewoners, klinkt een duidelijke roep om verbeteringen. In 2024 staan gezondheidszorg en verkeersproblemen bovenaan de lijst van wensen.

Inwoners van Tenerife verlangen naar kortere wachttijden in de gezondheidszorg, betere primaire zorg, en verbeterde gezondheidsinfrastructuur. De aandacht voor ouderenzorg is ook een belangrijk punt van zorg met specifieke zorg en faciliteiten voor de groeiende oudere bevolking.

Mobiliteit en infrastructuur, minder files

Oplossingen voor de verkeersopstoppingen: vooral op de Noordelijke snelweg, vormen deze een dagelijkse uitdaging voor de bewoners. Er is een sterke wens voor het einde van deze verkeersproblemen, met de noodzaak van betere infrastructuur, zoals nieuwe wegen en betere verbindingen met de luchthavens. De suggestie voor een treinlijn naar het Zuiden is ook geopperd als een mogelijke oplossing.

Lees ook over het vervoer op Tenerife (bus, taxi, luchthaven…)

Woningnood en economische uitdagingen

Naast gezondheids- en verkeersproblemen maken inwoners zich zorgen over de werkloosheid, vooral onder jongeren, en de toegang tot betaalbare en waardige huisvesting. De voortdurende stijging van de kosten van levensonderhoud verhoogt ook de druk op de bewoners, vooral bij de oudere bevolking.

Een groene toekomst voor Tenerife met meer zorg voor het milieu

Milieuproblemen, zoals het lozen van afvalwater in zee en de noodzaak om de vervuiling in zee te voorkomen door onder meer een verbeterde behandeling van het afvalwater. Meer bewustwording en concrete maatregelen voor het milieu en acties tegen de vervuilers, worden ook benadrukt.

Bewoners hopen dat Tenerife dit jaar gespaard blijft van verwoestende bosbranden, zoals die in 2023 de eilandgemeenschap troffen en rekenen op meer preventie en acties tegen brandstichting.

Voor heel de wereld: Vrede en Gelijkheid

Buiten de grenzen van Tenerife is de unanieme wens voor vrede en het einde van de conflicten in Oekraïne en Gaza. Ook wordt de behoefte aan een eerlijkere verdeling van rijkdom op wereldschaal benadrukt.

De wensen van de inwoners van Tenerife zijn duidelijk

Door deze wensen te benadrukken, geven de inwoners van Tenerife blijk van een diep begrip van zowel lokale als globale uitdagingen, en tonen ze een sterke gemeenschapsgeest en verantwoordelijkheidsgevoel. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…