Wanneer begint de wintertijd op Tenerife?

Wintertijd Canarische eilanden

Wanneer overschakelen naar de wintertijd?

Zoals elk jaar komt er een einde aan de zomertijd op de laatste zondag van oktober, met als doel het leven af te stemmen op het daglicht, zodat burgers optimaal van natuurlijk licht kunnen profiteren.

In Spanje, net als in andere Europese landen, vinden er twee tijdswisselingen per jaar plaats: een in de winter en een in de zomer. Na het einde van de zomerperiode moeten we dus de klok een uur terugzetten.

Wanneer begint de wintertijd op de Canarische eilanden?

Spanje zal overschakelen naar de wintertijd in de vroege uren van zaterdag 28 op zondag 29 oktober 2023, op dat moment moeten we de klok een uur terugzetten: om 03u00 wordt het 02u00. Hierdoor duurt deze dag 25 uur. Zo winnen we een uur. Wat betreft natuurlijk licht, zal de zon vanaf deze dag een uur eerder opkomen en eerder ondergaan.

De klok wordt een uur teruggezet om van het zonlicht te profiteren.

Hoewel de zomertijd eindigt op de laatste zondag van oktober en de wintertijd begint, is de winter zelf nog niet officieel begonnen. Volgens berekeningen van het Nationaal Geografisch Instituut (IGN) zal de winter op 21 december om 22u48 beginnen. Tot die tijd moeten we genieten van de laatste dagen van de zomer, voordat de herfst op 23 september arriveert.

Wanneer verandert de tijd op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden, gelegen voor de noordwestkust van Afrika, volgen ook de tijdswisseling die in Spanje plaatsvindt, maar met een klein verschil. Dit verschil is te wijten aan hun geografische locatie ten opzichte van het Spaanse vasteland.

In oktober, net als op het vasteland van Spanje, zullen de Canarische Eilanden overschakelen naar de wintertijd. Dit betekent dat de zomertijd eindigt en de klok wordt teruggezet om de werktijden beter af te stemmen op de daglichturen.

Canarische eilanden een uur tijdverschil

Op de Canarische Eilanden zal de tijd worden veranderd in de vroege uren van zaterdag 28 op zondag 29 oktober 2023, net als op het vasteland van Spanje. De klok zal ook een uur worden teruggezet, maar de exacte tijden zullen enigszins verschillen.

Om precies te zijn, op de Canarische Eilanden zal de klok van 02u00 teruggaan naar 01u00.

Na deze tijdsverandering zullen de Canarische Eilanden zich in dezelfde tijdzone bevinden als het Spaanse vasteland, maar met een uur verschil ten opzichte van de Greenwich Mean Time (GMT). Dit tijdsverschil wordt het hele jaar door gehandhaafd, zelfs wanneer de zomertijd weer begint op het vasteland van Spanje.

Kortom, als je van plan bent om naar de Canarische Eilanden te reizen of met mensen daar te communiceren, is het belangrijk om rekening te houden met dit tijdsverschil, vooral rond de datum van de tijdswisseling in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…