Zeven wetten in elf dagen

Zeven wetten in elf dagen - Vrouwe Justitia

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Zeven wetten in elf dagen zorgen voor verwarring

Om de verwarring van de toeristen te begrijpen in verband met het reizen naar Tenerife, hieronder een overzicht van de zeven verschillende wetten die gedurende de laatste elf dagen werden gepubliceerd.

Ik weet niet wat de bedoelingen zijn van de Canarische overheid, maar wat deze ook zijn, het zal altijd beter zijn als ze met één duidelijk standpunt naar voren komt en niet zeven verschillende in slechts elf dagen.

Zie jezelf als directeur van een luchtvaartmaatschappij, een hotel of gewoon als toerist of eigenaar van een tweede verblijf op dit mooie eiland.

Wat je ook denkt over het Corona virus of wat je ook vindt dat we zouden moeten doen, hieronder een samenvatting van de wetten van de laatste elf dagen.

Overzicht afgelopen elf dagen

1. Tot 9 december. Iedereen kan naar Tenerife reizen, maar alleen met een negatieve PCR-test.

2. Van 9 tot 16 december. Wie in een hotel verblijft, heeft genoeg aan een antigeen-test. De overigen dienen een PCR-test te presenteren.

3. 16 december tot 17 december. Het is verboden om Tenerife te betreden voor iedereen die geen inwoner is van het eiland.

4. 17 tot 19 december. Men is van mening dat toeristen die in een hotel verblijven een uitzondering vormen op de vorige regel.

5. 20 december. Inwoners van elke andere plaats in Spanje die familieleden in Tenerife hebben, kunnen ook naar Tenerife reizen.

6. 20 december. Het Grondwettelijk Hof van Spanje verklaart de beschikking van de regering van de Canarische Eilanden nietig (zie punt 2 hierboven), waarbij een antigeen-test volstaat voor degenen die in een hotel verblijven.

7. vanaf 21 december. Vluchten van Groot-Brittannië naar Spanje zijn verboden. Maar hoewel vliegen niet is toegestaan, mogen Spaanse burgers wel reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Dag Marie,

  Op deze pagina (bovenaan punt 1.) staan de verplichtingen om naar Tenerife te mogen vliegen:
  https://staging.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/.

  Er wordt enkel gecontroleerd op de QR-code, sporadisch vragen ze je negatief testresultaat. Naar je verblijf wordt niet gevraagd.

  Volg in ieder geval mijn blog, want 18 januari is nog 2 weken in de toekomst.

  Veel plezier in Tenerife,
  Guy H.

 2. Marie Tavernier schreef:

  Wat zijn de regels nu voor Belgen die naar Tenerife reizen en een appartement gehuurd hebben van vrienden 18-25 januari ?

Ook interessant om weten…