Langste reclamespot Canarische eilanden

Reclamespot Canarische eilanden

Campagne met langste reclamespot ooit

De Canarische Eilanden lanceren de langste reclamespot in hun geschiedenis om toeristen die langer verblijven aan te trekken.

Het Bureau voor Toerisme presenteert zijn internationale campagne gericht op 55-plussers die vrije tijd hebben en op zoek zijn naar een bestemming met een goed klimaat die hen energiebesparing in de winter garandeert.

55-plussers

De “korte film” van acht minuten is gericht op 55-plussers die de tijd hebben om te genieten van een langere en meer ervaringsgerichte vakantie, die meer kost en naar een bestemming met het beste klimaat van de wereld, waarmee ze kunnen besparen op hun energiefactuur. Naast de energiekosten is het levensonderhoud op de Canarische Eilanden gemiddeld 50% lager dan in noordelijk Europa.

Het toerisme van de Canarische Eilanden lanceert deze campagne omdat ze de bezoekers iets bieden wat geen enkele andere bestemming kan, nl. acht droomeilanden op een schappelijke afstand met klimaatzekerheid en Europese standaarden.

Bekend segment

Het klantenbestand van dit leeftijdssegment is bekend met de Canarische eilanden en nu willen we hen nog trouwer maken om hun verblijf te verlengen en een gedeelte van deze ‘zilveren’ toeristen om te zetten naar ‘zilver plus’, wat betekent dat hun verblijf gemiddeld 55 nachten wordt.

In 2019 ontvingen de eilanden zo’n 131.000 ‘zilver plus’ toeristen die in slechts twee jaar tijd hun uitgaven verhoogden van gemiddeld 2.866 euro per verblijf naar 3.149 euro, een verhoging van 10%. De zilveren economie in Europa biedt een kans die we moeten aangrijpen om een welvarender en duurzamer toerisme-model te verwezenlijken.

De langste reclamespot in de Canarische geschiedenis

Reclamespot van 8 minuten over de 8 Canarische eilanden

Budget van 535.000 euro

Om het verblijf van deze toeristen te kunnen verlengen, heeft Toerisme de langste commercial ooit in de geschiedenis van het “merk” Canarische Eilanden, gemaakt. Het idee is om meer te vertellen zodat het logische gevolg is dat hun vakantie langer zal worden. Daarom hebben wij ervoor gekozen één minuut per eiland te filmen, omdat het niet de bedoeling is reclame te maken voor een korte vakantie, maar voor een echte “life-break”, waarbij men buiten de drukte kan genieten van deze vakantiebestemming.

De campagne wordt opgebouwd rond de spot, die in meerdere stukken wordt opgedeeld om een uitgebreide digitale strategie te vormen, met een landingspagina met aangepaste inhoud voor het segment, evenals de aanwezigheid in sociale media en digitale advertenties.

De campagne kent een investering van 535.000 euro uit REACT-EU-fondsen en zal anderhalve maand aanhouden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, België, Noorwegen, Nederland en Zweden.

Langste spot wint zilver!

De langste spot in de geschiedenis van Toerisme van de Canarische Eilanden, acht minuten lang en gericht op het ‘zilver plus’ segment, is bekroond op het World Tourism Film Festival in Japan, waar het zilver won in de categorie toeristische regio’s.

Dit prestigieuze evenement maakt deel uit van het circuit dat wordt georganiseerd door het International Committee of Tourism Film Festivals (Cifft), dat in 1989 is opgericht en dat de beste toeristische filmfestivals ter wereld bijeenbrengt, waar de meest prestigieuze reisvideomarketingindustrie de beste creaties bekroont.

Zoals Yaiza Castilla, minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, uitlegt, “is deze erkenning een grote bevestiging van onze maximale inzet voor de productie van zo’n lange reclamespot, die toch zeer goed is ontvangen door de media en nu is erkend als een van de beste toeristische films ter wereld”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…