The Rings of Power gefilmd op El Teide

The Rings of Power seizoen 2

The Rings of Power wordt gefilmd op de Teide

Amazon Studios is momenteel het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power te filmen, gestart sinds eind vorig jaar. Deze prequel gebaseerd op de wereld van J.R.R. Tolkien is de duurste televisieproductie ooit!

Het eerste seizoen telde negen episode en kreeg van Imdb een kwotering van 6,9.

Het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is momenteel aan het filmen op Tenerife in het Teide National Park, zoals bevestigd door de krant Diario de Avisos. De productie verhuisde van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk om de opnames te starten. Ook op San Juan de la Rambla zal er gefilmd worden.

Amazon heeft nog geen premièredatum voor het tweede seizoen bevestigd, maar alle voorspellingen wijzen op medio 2024.

Het tweede seizoen van The Rings of Power zal net als het eerste deel doorgaan met het verkennen van Midden-Aarde in haar Tweede Tijdperk en ons meevoeren naar de fantasieplaatsen die in het werk van Tolkien worden beschreven, maar dan aangepast aan het verhaal van de makers van het programma.

Synopsis van The Rings of Power

Dit epische drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit en The Lord of the Rings, en worden kijkers meegenomen naar een tijd waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie stegen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan het dunste draadje hing, en de grootste schurk ooit uit Tolkiens pen dreigde de hele wereld in duisternis te hullen.

De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een reeks bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van het Nevelgebergte, naar de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, naar het adembenemende eilandenrijk Númenor, en naar de verste uithoeken van de kaart, zullen deze koninkrijken en personages legaten creëren die nog lang na hun ondergang zullen blijven bestaan.

Gelekte foto van de opnames

Opnames The Rings of Power op het Nationaal Park El Teide
Foto: @RedanianAffairs, Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…