Vuelta al Teide

Vuelta al Teide 2023

Vuelta al Teide – Tour rond El Teide

Zaterdag 6 mei gaat de 6de editie door van de Vuelta al Teide, de Tour rond El Teide door. Vertrek rond 7u00 in Puerto de la Cruz, verwachte aankomst rond 18u40. Afstand 175 km.

Dit is hét grootste wielerevenement op de Canarische Eilanden en staat op de wereldkalender van de Internationale Wielerunie (UCI). Het brengt duizenden sporters uit meer dan 25 landen samen op de wegen van Tenerife.

Door de diversiteit van de landschappen, de bergpassen en de wegen waarop professionele teams trainen, voelen de deelnemers aan dit evenement zich één van hen. De Vuelta al Teide is 175 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 4.400 meter, met de start en finish in het toeristische kustgebied Puerto de La Cruz.

De route loopt door het noordelijke deel van het eiland en beklimt de bergpassen van Icod el Alto, Garachico en de “muur” van de mythische Masca-kloof. Met 80 kilometer in de benen wordt de beklimming van de vulkaan El Teide aangepakt. Na het bereiken van de top wordt het Nationaal Park doorkruist.

Media Vuelta al Teide (halve Tour)

Voor degenen die denken dat de hele Vuelta al Teide te zwaar is, is er nog een andere optie: de Media Vuelta al Teide. Deze uitdaging is “slechts” 95 kilometer lang en overbrugt een hoogteverschil van 2.000 meter. De rit begint in het Santiago del Teide en eindigt in Puerto de La Cruz, nadat het Nationaal Park van de Teide is doorkruist.

Routeplanning Vuelta al Teide

Officiële website hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…