Canarias telt slechts 0,67% Britse Covid-19 variant

Britse Covid-19 variant - dame met zonnebril en mondmasker

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Canarias telt slechts 0,67% Britse variant Covid-19

De Canarische Eilanden detecteren 49 monsters van de Britse variant van Covid-19 bij 7.239 positieven.

Uit de verkregen resultaten blijkt dat geen van de monsters overeenkomt met de zogenaamde Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse varianten.

Een totaal van 49 monsters van de Britse variant geïdentificeerd.

Tussen 18 december en 18 januari werden 7.239 monsters gescreend en 49 monsters, ongeveer 0,67 procent, waren afkomstig van de Britse variant B.1.1.7.

Van deze 49 monsters zijn er 4 afkomstig van Lanzarote en 34 van Tenerife (inbegrepen zijn de gevallen van de uitbraak eind december op La Palma, die in Tenerife werden gehospitaliseerd). Van de resterende monsters zijn er twee afkomstig van burgers uit Groot-Brittannië en twee uit Italië; zeven andere zijn monsters waarbij aan de traceerbaarheid wordt gewerkt.

De screening wordt deze week voortgezet met speciale aandacht voor Lanzarote en Gran Canaria, waar de incidentie van het virus het sterkst is toegenomen.

De Britse variant van SARS-CoV-2 is reeds aangetroffen in andere Spaanse regio’s, zoals onder meer Madrid, Andalusië, Valencia, Navarra en Galicië.

De veiligheidsmaatregelen voor deze variant van het coronavirus zijn dezelfde als voor de andere varianten, nl.:

  • mondmasker
  • handhygiëne
  • afstand respecteren
  • beperk je contacten
  • kies waar mogelijk voor de buitenlucht of goed geventileerde ruimtes
  • blijf thuis als je symptomen hebt
  • wacht op het resultaat van een diagnostische test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…