Great Chinese Lantern World opent in Adeje

Great Chinese Lantern World - Licht themapark inAdeje

Great Chinese Lantern World opent een nieuw Licht-themapark in Adeje

Het initiatief, Great Chinese Lantern World, heeft tot doel het culturele aanbod van het eiland te verrijken en een alternatieve uitstap te bieden voor het hele gezin.

De onderneming die het evenement beheert, kan bogen op 20 jaar ervaring in de sector en ontwikkelde dit concept succesvol in meer dan 40 landen.

Chinese Lantern World, ’s werelds grootste lichtshow, opent vrijdag, 11 februari 2022, in Adeje (Tenerife)

Dit nieuwe themapark, geïnspireerd op het aloude Chinese lampionnen festival, telt meer dan 746 lichtinstallaties, een thematisch restaurant, een kinderspeeltuin en beslaat een oppervlakte van meer dan vier hectare om te genieten van een avondje uit met het gezin.

De bouw van het park, dat uitsluitend ’s avonds van 19u00 tot 23u30 zijn deuren zal openen, is in slechts anderhalve maand tijd uitgevoerd met de medewerking van een dertigtal arbeiders. Er werd gebruik gemaakt van vijf en een halve kilometer zijde, meer dan een miljoen lampen en 746 figuren die de nachten in het zuiden van het eiland verlichten.

Traditie en spitstechnologie

Het Grote Chinese Lantaarnfeest vindt zijn oorsprong in een 2000 jaar oude Chinese traditie die van de Han-dynastie 206 voor Christus tot 221 na Christus werd gevierd met de bouw van spectaculaire verlichte figuren die scènes uit de Chinese geschiedenis en mythologie uitbeelden.

Elk van de meer dan 700 structuren is vervaardigd door meester-ambachtslieden met duizenden meters zijde en duizenden lampen die in staat zijn legenden te vertellen en ons mee te voeren naar betoverde bossen en woestijnen of oneindige onderwaterwerelden, zonder enkele van de meest tot de verbeelding sprekende bouwwerken van de internationale architectuur te vergeten.

De combinatie van oude tradities en moderne technologieën heeft het mogelijk gemaakt een buitengewone spectaculaire show te creëren.

20 jaar ervaring en parken in meer dan 40 landen

Twee bedrijven zijn verantwoordelijk voor het tot leven brengen van het project. Enerzijds het creatieve team van A&P Infoeventes en het internationale bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van de lichtinstallaties, Haitan Culture. Tijdens zijn 20-jarige ervaring heeft het bedrijf themaparken geopend in meer dan 40 landen verspreid over de hele wereld.

Zoals de organisator en directeur van A&P Infoevents, Arvydas Piliponis, opmerkt, heeft Tenerife geen aanbod van nachtelijke evenementen voor het hele gezin. Daarom is Great Chinese Lantern World een unieke gelegenheid om tijd door te brengen met vrienden, familie en kinderen en te genieten van de feestelijke sfeer en uw fantasie de vrije loop te laten.

Eens te meer heeft de combinatie van eeuwenoude tradities en de nieuwste technologische ontwikkelingen het mogelijk gemaakt een spectaculaire ervaring te creëren, geschikt voor alle doelgroepen, waar u zich kunt laten onderdompelen in de magie van het Aziatische continent.

Waar en wanneer opent Great Chinese Lantern World?

Treed binnen in de wereld van meer dan 40 thematische lichtinstallaties waaronder een 40 meter lange draak, panda- en flamingotuinen, een hertenbos, onderwaterwereld en vele andere sprookjesachtige wezens.

Geniet van heerlijk eten en drinken terwijl de kinderen spelen in een lichtgevende speeltuin.

Opening vrijdag 11 februari, tussen 19u00 en 23u30.

Tickets 20 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar, er zijn ook familie-tickets (2+1 aan 53 euro en 2+2 aan 68 euro), hier te bestellen.

Great Chinese Lantern World in Adeje Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…