Te weinig huurauto’s in Tenerife?

Auto huren Tenerife

Huur auto Tenerife

Het aantal huurauto’s die de autoverhuur-bedrijven op Tenerife ter beschikking hebben is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gedaald als gevolg van de kredietcrisis. Sommige verhuurders zagen hun wagenpark met meer dan de helft slinken omdat het financieren van nieuwe auto’s steeds lastiger wordt.

Omdat het aanbod sneller daalt dan de prijs heeft dit ook gevolgen voor de prijzen van de huurauto’s. Waar je twee jaar geleden nog gemakkelijk een Citroën C3 of gelijkwaardig kon huren voor minder dan honderdvijftig euro per week, betaal je nu soms het dubbele voor een gelijkwaardige wagen. Vooral de goedkope huurautos zijn het meeste in prijs gestegen. Het is dus belangrijk om tijdig te reserveren.

De voordeligste autoverhuurder (volgens onze ervaring) is Orcar, maar boek wel via internet, dat scheelt 30%.

Men verwacht dat het nog jaren kan duren voordat autoverhuur-bedrijven terug volop kunnen investeren in een nieuw wagenpark. De meeste autoverhuurders hebben vooral een tekort aan eigen vermogen.

Een alternatief voor een huurauto is om per autobus Tenerife te verkennen. Koop een bonobus en je hebt 30% korting op het gewone tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…