Kerstboom op de zeebodem in Garachico

Kerstboom op de zeebodem in Garachico
Foto: gemeente Garachico

Kerstboom op de zeebodem een onderwaterinitiatief in Garachico

In de schilderachtige haven van Garachico, heeft een samenwerking tussen de gemeente en de duikclub Mobula Dive geleid tot een opmerkelijke kerstviering onder water. Een klein kerstboompje van slechts 50 centimeter hoog, gemaakt van hout, werd voor een periode van twee dagen op de zeebodem van de oude haven geplaatst. Deze activiteit, uitgevoerd door een groep van 18 duikers in kerstkleding en diverse kostuums, was niet alleen een feestelijke gebeurtenis, maar ook een milieuvriendelijke – het boompje veroorzaakte geen schade of vervuiling aan het mariene ecosysteem.

El Tubo: Een onderzeese schat van Garachico

Video van El Tubo de Garachico


Een van de meest opmerkelijke onderwaterlocaties in Garachico is ‘El Tubo’, een indrukwekkende formatie van basaltkolommen die de ingang van een gemakkelijk toegankelijke onderwatergrot markeert. Deze natuurlijke wonderen benadrukken het potentieel van de onderwaterwereld in de regio en trekken zowel professionele als amateurduikers aan.

Duiken en milieubewustzijn in Garachico

Duikers die Kerstboom op de zeebodem plaatsten

Yazmina Luisa, de wethouder van Milieu, benadrukt het belang van deze actie. Het doel was om aandacht te vestigen op het rijke onderwatererfgoed van Garachico.

Dit gebied, dat het hele jaar door door veel duikers wordt bezocht, biedt unieke onderwaterlandschappen.

Yazmina Luisa, die zelf deelnam aan de duik, bevestigt de toewijding van de gemeente aan het promoten van duiktoerisme en milieubewustzijn.

Deze unieke kerstviering onder water in Garachico is meer dan een feestelijke gebeurtenis; het is een krachtige boodschap over het behoud van het maritieme erfgoed en de schoonheid van de onderwaterwereld. Het initiatief weerspiegelt de inzet van de lokale gemeenschap voor milieubewustzijn en de bevordering van duurzaam toerisme, waardoor Garachico een must-visit bestemming blijft voor duikliefhebbers over de hele wereld. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…