OPNAMES 5de BOURNE FILM IN SANTA CRUZ

Bourne sequel in Santa Cruz

Bourne sequel in Santa Cruz de Tenerife

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, had gisteren een vergadering sequel Bourne in Santa Cruzvergadering met afgevaardigden van Universal Pictures over het filmen van de Hollywood blockbuster in de hoofdstad van Tenerife. 

Deze meeting werd ook bijgewoond door raadsleden en vertegenwoordigers uit verschillende vakgebieden om het implementeren van deze superproductie mogelijk te maken.

Fantastisch nieuws voor Santa Cruz

Het is de eerste keer dat zulk gigantisch filmpoject in Santa Cruz zal plaatsvinden. Het draaien van deze actiefilm zal een vijftal weken duren en Santa Cruz extra op de kaart zetten. Het betekent veel promotie  voor Santa Cruz die investeringen en werkgelegenheid ten goede komen. Ook voor handel en horeca is dit een goede zaak.

De economische impact wordt geschat tussen de 6 en 7 miljoen euro.

De opnames zouden aanvangen in de maand september en 5 weken duren tot 10 oktober 2015. Er wordt gefilmd onder meer in de volgende zones: Valleseco, El Toscal, la Plaza de España en el Barrio de La Alegría, en misschien ook in el Barrio de La Salud. Tijdens de opnamedagen wordt Santa Cruz omgetoverd in de Griekse stad Athene.

Waarom de Bourne sequel filmen in Santa Cruz?

Burgemeester Bermúdez legt uit dat er heel wat concurrentie was en dat veel onderhandelen en jaren werk resulteerde dat een deel van de superproductie in Santa Cruz wordt gedraaid.

Eén van de belangrijke punten was de ervaring die Santa Cruz heeft met het organiseren van massa evenementen. Denk maar aan het Carnavalfeest, tweede grootste ter wereld na Rio de Janeiro. Santa Cruz heeft de competentie om de veiligheid, het verkeer etc.. te garanderen.

Tijdens de vijf draaiweken zal Santa Cruz er anders uit zien door de bouw van grote filmsets, verplaatsen van straatmeubilair, esthetische aanpassingen aan bepaalde gebouwen…  Opnames Bourne film veranderen Santa Cfruz tot de Griekse hoofdstad Athene
De bedoeling is om Santa Cruz om te vormen tot de Griekse hoofdstad Athene.

Het merendeel van de opnames zal ’s nachts gebeuren. De burgemeester beklemtoont dat er overlast zal zijn, maar zal deze tot een minimum beperken en zorgen dat alles in de beste en meest veilige omstandigheden verloopt. 

Een team van rond de 600 personen zal gedurende de 5 filmweken in Santa Cruz verblijven, ook worden er een 400-tal lokale medewerkers aangetrokken voor de film. De burgemeester wil dat de voorkeur uitgaat naar werklozen van Santa Cruz.

Een duidelijke voorlichtingscampagne zal de mogelijke effecten op het dagelijks leven, zowel voor de burgers als het bedrijfsleven en de hotelsector, uiteenzetten.

De Bourne reeks met Matt Damon als Jason Bourne

  • 2002 The Bourne Identityimdb rating 7.9
  • 2004 The Bourne Supremacy – imdb rating 7.8
  • 2007 The Bourne Ultimatum – imdb rating 8.1
  • 2012 The Bourne Legacy – imdb rating 6.7
  • 2016 titel onbekend “Bourne sequelMatt Damon en Julia Stiles

De titel van de vijfde “Bourne” film is momenteel nog niet bekend.

Wel enkele grote namen:

Matt Damon speelt Jason Bourne en ook Julia Stiles is weer van de partij als de CIA agente Nicky Parsons.

De producer is Paul Greengrass, die ook “The Bourne Supremacy” en “The Bourne Ultimatum” produceerde.

Alicia Vikander, bekend van de film “Ex Machina” doet mee en Tommy Lee Jones, bekend van “Men in Black“.

Volgens geruchten zou ook Viggo Mortensen een rol toebedeeld krijgen.

Als alles volgens plan verloopt zal de release van deze 5de Jason Bourne film doorgaan 29 juli 2016.

Artikel aangepast 1 augustus 2015

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Ook interessant om weten…