Optische illusies in de straten van La Orotava

Optische illusies in de straten van La Orotava

Een creatieve zet om toeristische parels te ontdekken

La Orotava, een gemeente in Tenerife heeft een origineel idee bedacht om de aandacht te vestigen op de bezienswaardigheden die zowel door de lokale bevolking als door bezoekers moeten worden ontdekt. Ze hebben dit gedaan door gebruik te maken van optische illusies aangebracht op de straten.

La Orotava is nu het decor voor opvallende optische illusies die de iconische plekken van de gemeente in de schijnwerpers zetten. Zowel de inwoners van La Orotava als toeristen die door de straten wandelen, kunnen een foto maken op hun favoriete plek met behulp van vier trompe-l’oeils op verschillende locaties in het stadscentrum.

Commercie en toerisme hand in hand

Dit initiatief, geleid door de afdelingen Commercie en Toerisme, zal gedurende een maand plaatsvinden en heeft als doel op een speelse en leuke manier de bekendheid van afgelegen hoekjes en belangrijke locaties in de stad te vergroten en tegelijkertijd ze te promoten.

Vier optische illusies in de straten van La Orotava

Het vastleggen van een foto terwijl je doet alsof je met een paraglider over de Vallei van La Orotava zweeft, is mogelijk op de Avenida Obispo Benítez de Lugo.

Voor de beste opname, kun je springen in de steile Barranco de Los Arcos op de Calle Calvario.

De route gaat verder op het Plaza Patricio García met een optische illusie van de klokkentoren van de Iglesia de la Concepción, en op de Calle San Francisco met een trompe-l’oeil van de rotsformatie bekend als “El Zapato de la Reina” in het Teide Nationaal Park.

Deze vier optische illusies zijn gemaakt van vinyl en op de grond gekleefd. Het is een schildertechniek die probeert je ogen voor de gek te houden door te spelen met hoe dingen eruit zien, zoals de gebouwen om je heen, het perspectief, de schaduwen en andere trucjes. Zo lijkt de werkelijkheid extra speciaal.

Doe mee aan de pret en deel je ervaring

De gemeente moedigt mensen aan de aanwijzingen bij elke optische illusie te volgen om de meest realistische of originele foto te maken en deze te delen op sociale media met de hashtag #orotavailusionesopticas.

Vier ook de Kerstfeesten in La Orotava, met 120 events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…