Pascua Florida – Pasen in Guia de Isora

Pascua Florida in Guía de Isora
Eén van de kunstwerken gemaakt van bloemen en andere natuurproducten

Pasen in Guia de Isora

In Guía de Isora is de Pasen het mooiste met zijn “Pascua Florida” (Pasen met bloemen). Deze gemeente viert Semana Santa op haar eigen unieke manier met het versieren van de historische straten met 17 unieke kunstwerken van bloemen.

Vanaf 2 april, Witte Donderdag, tot en met zondag 5 april, Paaszondag, is deze 7de Editie van Pascua Florida te bewonderen. 

De 17 kunstige bloemstukken zijn een vermenging van beeldhouw- en schilderkunst samen met bloemen en planten, die de Passie van Jezus Christus creatief uitbeelden.

Meer info en programma hier.

Oorsprong van Pascua Florida

De eerste editie van Pascua Florida was in 2009 naar een idee van de burgemeester van Guia de Isora, Pedro Martín.

Aangezien Guia de Isora reeds een lange traditie kende van prachtige versieringen zowel in de straten als in de Parochiekerk Nuestra Señora la Virgen de la Luz, en dit tijdens de Paasweek. Volgens Pedro Martín zou deze nieuwe aanpak een grotere bekendheid geven en meer bezoekers aantrekken naar Guia de Isora tijdens Semana Santa.

Het succes bleef niet uit, al vanaf de vierde editie verzochten bekende kunstenaars om te kunnen deelnemen aan de Pascua Florida. Onder meer Miguel Ángel MartínPepe DámasPedro ZamoranoAugusto Vives en Silvano Acosta.

Pascua Florida fotowedstrijdFotowedstrijd

Om deze kunstwerken te vereeuwigen organiseert Guia de Isora voor de 2e maal een fotowedstrijd.

II Maratón Fotográfico (2e fotomarathon) gaat door vrijdag 3 april vanaf 9u00. Iedereen met een digitale camera kan hieraan deelnemen, zowel amateurs als professionele fotografen. De 3 beste foto’s winnen 100€, 200€ en 300€. Meer info hier.

De winnende foto wordt tevens het beeld op de poster van Pascua Florida de 2016.

Tentoonstelling Pascua Florida

Hoewel de meeste van deze kunstwerken vergankelijk zijn, heeft men toch een aantal kunnen bewaren. Deze zijn te bezichtigen in de inkomhall van het Auditorio de Guía de Isora:

  • Calavera entrecruzada’ door Pepe Dámaso
  • Fragmentos de noche’ door Pedro Zamorano
  • het officiele anagram van Pascua Florida door Silvano Acosta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…