Nog een shopping op komst

shopping El Galeon

Shopping El Galeon in Adeje

Na negen maanden onderhandelen heeft de bekende ondernemer Achi Fadul Amid  afgelopen woensdag het commercieel centrum El Galeón gekocht voor 20 miljoen euro. De Shopping El Galeon is in aanbouw sinds 2010 en nog steeds niet operationeel.

De ontwikkelaar kondigt aan dat er méér dan 20 à 24 miljoen euro extra zal worden geïnvesteerd om het complex volledig af te werken en aan te passen aan het nieuwe aanbod. Amid Achi wil dit commerciele centrum totaal anders maken dan de overige centra van het eiland.

Amid Achi is er  van overtuigd dat El Galeon een 100% bezetting zal kennen, met hedendaagse winkels, andere diensten en een alternatieve aanpak om op die manier een meerwaarde voor de klanten te bieden.

Naar verwachting zal dit nieuwe project voor 300 personen een job opleveren. De opening is reeds voorzien vóór het einde van dit jaar en als uiterste deadline februari 2016.

shopping El Galeón Adeje

Uitstraling shopping El Galeón

De shopping van El Galeon, Adeje, bestaat al van 2010 maar is nog steeds niet volledig afgewerkt.

Het moderne roodkleurige gebouw staat op een perceel van 12.000 m2 en heeft een capaciteit voor een 50-tal winkels en 493 parkeerplaatsen.  

Amid Achi – Canarisch zakenmanAmid Achi

Amid Nachi van geboorte Syriër maar sinds 40 jaar woonachtig in Tenerife, waar hij oorspronkelijk geneeskunde zou studeren. Maar uiteindelijk zag hij vele zakelijke mogelijkheden op de Canarische eilanden en werd een succesvol ondernemer.

Amid Achi is de man achter de groep “Número 1“, bestaande uit 21 merken, een 200-tal winkels (kleding en schoenen) en met 1.500 werknemers in dienst.

De zakenman is ook actief in de immobilien, onder meer winkelcentra, parkings, woningen en kantoren.
Heeft een allliantie met het Portugese Sonae om de merken Worten (consumenten electronica), Sport Zone (sportuitrusting) en Zippy (kinderkledij) te promoten op de Canarische eilanden. Met multinational Guess werd een joint venture ondertekent om het merk hier op de kaart te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Ook interessant om weten…