Bosbrand Tenerife – Goed nieuws en update

Bosbrand op Tenerife einde in zicht
Foto: Europa Press

Intensieve inspanningen om bosbrand op Tenerife te beheersen

De Consejería de Emergencias van de Canarische Eilanden heeft vandaag dinsdag 17 oktober 2023 goed nieuws gemeld over de aanhoudende bosbrand op Tenerife, die sinds half augustus actief is. De brand is nu officieel naar niveau 1 verlaagd, wat betekent dat de operationele controle in handen is van de Cabildo.

Het uitvoerend orgaan heeft aangegeven dat de Unidad Militar de Emergencias (UME) zich terugtrekt uit de controle- en bluswerkzaamheden, en dat de afgelopen dagen een positieve trend is ingezet. Er zijn minder heropflakkeringen en deze zijn van mindere intensiteit, mede dankzij de dalende temperaturen.

Het goede nieuws wordt bevestigd door de weersvoorspelling, met een voorspelde luchtvochtigheid van boven de 80% in de komende uren, lagere temperaturen en het verdwijnen van de calima (Sahara-stofwolk).

Terugtrekking van de Unidad Militar de Emergencias

De operationele leiding van het plan heeft aangegeven dat de terugtrekking van de Unidad Militar de Emergencias (UME) al is begonnen. Desondanks blijft het eilandelijke en regionale grondpersoneel, evenals het eilandelijke en nationale luchtpersoneel, nog steeds inzetbaar.

Vandaag, dinsdag zullen 68 grondpersoneelsleden, waaronder bosbrand brigades van de Cabildo (BRIFOR), EIRIF van de Canarische Eilanden en brandweerlieden van het Tenerife Consortium, samen met drie luchteenheden doorgaan met bluswerkzaamheden om brandhaarden te koelen en te stabiliseren.

Sinds 5 oktober, inclusief gisteren, hebben de luchteenheden die deelnemen aan de blusoperatie in totaal 2.962 waterlossingen uitgevoerd, wat neerkomt op een indrukwekkende 3.739.200 liter water.

Einde bosbrand op Tenerife in zicht

Met de positieve ontwikkelingen en de inzet van de hulpdiensten lijkt het einde van de bosbrand op Tenerife eindelijk binnen handbereik. De weersomstandigheden en de toewijding van de teams dragen bij aan een verbeterde situatie. We blijven de situatie op de voet volgen en hopen op verdere verbeteringen bij het bestrijden van deze brand.

Lees hier alle artikels over de bosbrand op Tenerife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…