De brand op Tenerife in de internationale media

Brand op Tenerife

Voor actueel nieuws over de brand volg de Cabildo van Tenerife via:

De belangrijkste internationale media reageren op de brand op Tenerife

De brand op Tenerife, die meer dan 10.000 hectare land van wel tien gemeenten op het eiland verwoestte, heeft de wereld met verstomming geslagen.

De belangrijkste internationale media hebben verslag gedaan van de brand die momenteel woedt op het eiland Tenerife. Deze wordt beschouwd als de ergste gebeurtenis van dit soort in de afgelopen 40 jaar, met méér dan 12.200 geëvacueerden.

Bekijk hier foto’s, enkele video’s en zelfs een 360º beeld.

Verenigd Koninkrijk


De brand heeft een enorme impact gehad op de media in de landen die elk jaar de meeste toeristen naar de Canarische Eilanden brengen en er is bijna geen enkele krant of televisiezender in Engeland of Duitsland die het nieuws niet heeft gemeld.

In Engeland kopte The Sun over de “uit de hand gelopen” brand waardoor “vakantiehuizen” moesten worden geëvacueerd om aan het inferno te ontsnappen (foute informatie). De Britse tabloid verzuimt te vermelden dat geen van de toeristische gebieden in het Zuiden werden getroffen, althans tot nu toe niet.

De BBC blijft bij de realiteit als ze het heeft over de preventieve evacuatie van een deel van sommige gemeenten en roept op tot kalmte door te verzekeren dat er geen grote problemen zijn geweest in verband met geannuleerde vluchten of sluitingen van vliegvelden.

Duitsland

De Duitse massamedia hebben ook uitgebreid aandacht besteed aan de brand die 15 augustus om 23u30 begon in Arafo en Candelaria.

Het dagblad Bild benadrukte de hectaren verwoest bos en de verklaringen van het hoofd van de Canarische politie, Luis Santos, die het omschreef als een “gecompliceerde brand met ongewoon gedrag”.

Der Spiegel gaat in dezelfde richting in de eerste alinea van een van de artikelen over de brand en beschrijft het eiland als “zeer populair bij Duitse toeristen”. Het citeert Vicky Palma die het heeft over een bijzondere brand “die een rookwolk tot zes kilometer hoog ontwikkelde en zijn eigen meteorologische dynamiek ontvouwde”.

Frankrijk

In Frankrijk wordt over de ramp gesproken met een aureool van hoop en Le Figaro geeft in zijn internationale katern een prominente plaats aan het nieuwsbericht “Tenerife: “gunstige” evolutie na drie dagen strijd”.

Le Monde geeft ook informatie die is verkregen via de Agencie France-Presse (AFP) en verduidelijkt in de inleiding dat Tenerife in de Spaanse Canarische archipel ligt voor de westkust van Afrika.

De wereld rond

Het nieuws galmde de hele wereld rond. Alle algemene media in de Verenigde Staten hebben het nieuws overgenomen, van CNN, dat zegt dat de brand het eiland “verwoest”, tot NBC, dat benadrukt dat het de ergste brand van de afgelopen 40 jaar is, tot gedrukte media zoals The New York Times en The Washington Post.

Van het noordelijk halfrond naar het zuiden. In Oceanië vindt The Australian het nieuws ook relevant genoeg om het op te nemen in de hoogtepunten van zijn media, zij het met gebruikmaking van het persbericht van AFP.

De gebeurtenis heeft ook de interesse gewekt van de Arabische wereld, zodat de belangrijkste internationale nieuwszender, Al Jazeera, dit nieuws niet heeft genegeerd, dat vanwege de relevantie die op één lijn staat met de ergste tragedies in de geschiedenis van Tenerife en de Canarische Eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…