Fiestas Lustrales Adeje 2015

Fiestas Lustrales Adeje 2015

Fiestas Lustrales Adeje 2015

Adeje viert de Fiestas Lustrales de Nuestra Señora de la Encarnación vanaf vrijdag 28 augustus t/m zondag 4 oktober 2015.

Het is de derde editie van dit vijfjaarlijks feest met een waaier aan evenementen, waar de Virgen alle gemeenten en wijken van Adeje bezoekt.

Met medewerking van vele groeperingen en verenigingen van Adeje, folklore- en muziekgroepen en ook dorpsfeesten met de typische Canarische klederdracht.

Volledig programma hier

Engelse folder van de Fiestas hier

Hoogtepunten Fiestas Lustrales Adeje 2015

Vrijdag 28 augustusvlag Virgen Adeje

 • 19u30 Plechtige overbrenging en hijsen van de “Bandera de la Virgen” (vlag van de Virgen) naar de Fontein van Las Torres. Vervolgens groot Canarisch feest met de groepen La Parranda Chasnera en Atlantes.
  Waar? Parochie Santa Ursula

Vrijdag 4 september

 • 21u00 Groot gala als eerbetoon voor het 3de bezoek van Nuestra Señora de la Encarnación. Voorstelling van “la corte lustral de la Virgen“, aankondiging door Covadonga García Fierro, schrijver van Adeje en optredens van het Ensemble van de Muziekschool EMMA van Adeje en van de zangeres Isabel Gonzalez.
  Waar? Teatro del Centro Cultural de Adeje

Zaterdag 5 septemberrogativa nocturna Adeje

 • 18u00 Rogativa nocturna – Plechtige mis gezongen door het koor Orfeón La Paz. Vervolgens Rogativa nocturna naar San Sebastián met de traditionale haltes aan de Plaza de la Cruz del Llano, Cementerio (begraafplaats), tosca colorada, era, ontmoeting met de Guanches en het Heiligdom. Bij aankomst in San Sebastián groot vuurwerk en zang en dans met de groepen Parranda Boleros de Armeñime, Parranda Boca del Paso de Taucho en Grupo de la Escuela de Folclore de Adeje.
  Waar? Parochie Santa Ursula

Donderdag 10 septemberfakkeltocht

 • 18u00 Processie van de Virgen naar de wijk Tijoco Bajo. Bij aankomst gezongen Eucharistieviering door de groep La Diata. Daarna fakkeltocht naar de parochie La Milagrosa.
  Waar? Parochie van La Hoya

Vrijdag 11 september

 • 20u30 Concert door het Orquesta de Cámara de la Sinfónica de Tenerife met muziek van Mozart, Benjamin Britten en Gustav Holst o.l.v. Ángel Camacho. In het prachtige Convento Franciscano van Adeje. Toegang gratis. 
  Programma Concert Adeje Efecto Pasillo in Adeje
  Waar? Convento Franciscano de Nuestra Señora de Guadalupe y San Pablo.
 • 21u00 Concert Efecto Pasillo en Adeje. Tickets hier te koop aan 14€ en 18€.
  Waar? Magma Arte y Congresos, Costa Adeje

Zondag 13 september

Dinsdag 15 september

 • 18u00 Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Armeñime tot aan El Puertito
  Waar? Parochie van Armeñime

Woensdag 16 september

 • 18u00 Rozenkrans – Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Armeñime tot aan Playa Paraíso, vervolgens een bezoek aan Callao Salvaje. 
  Waar? Parochie van Armeñime

Donderdag 17 september

 • 18u00 Eucharistieviering gezongen door de groep Boleros Armeñime, aansluitend Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Armeñime tot aan Ricasa, met Virgen de la Encarnación Adejeeen halte in Marazul. Feestviering en terugkeer naar de Parochie van Armeñime.
  Waar? Parochie van Armeñime

Vrijdag 18 september

 • 18u00 Eucharistieviering met aansluitend Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Armeñime tot aan Las Rosas, vervolgens verder naar Los Menores, daarna terugkeer naar de Parochie van Armeñime.
  Waar? Parochie van Armeñime

Zondag 20 september

 • 19u00 Rozenkrans – Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Armeñime tot aan Los Olivos.
  Waar? Parochie van Armeñime
 • 20u00 Festival Intercultural “Caminos de convivencia
  Waar? Plaza de Los Olivos

Dinsdag 22 september

 • 19u00 Eucharistieviering met aansluitend Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van San José tot aan Las Nieves. Vervolgens feestviering en fakkeltocht terug naar de Parochie.
  Waar? Parochie van Las Nieves

Woensdag 23 september

 • 17u00 Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie van Los Olivos naar El Galeón. Aankomst en receptie in het Senioren centrum gevolgd door een gezongen Eucharistieviering door de groep Santa Ana. Daarna terugkeer naar de parochie.
  Waar? Kerk van Los Olivos

Donderdag 24 september

 • 18u00 Eucharistieviering met aansluitend Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf de parochie Los Olivos naar Taucho, met receptie en feest.
  Waar? Kerk van Los Olivos

Vrijdag 25 september

 • 18u00 Rozenkrans – Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf Taucho naar La Quinta, met receptie en feest. Vertrek vanuit La Quinta naar  Las Moraditas waar een gebed plaatsvindt. Daarna terugkeer naar de parochie van San José met een halte in Las Torres.
  Waar? Kerk van Taucho

Zaterdag 26 septemberFiestas Lustrales Adeje 2015

 • 19u00 Processie van de Virgen de la Encarnación vanaf San José naar La Viña, met een halte in La Postura met receptie en feest. Vervolgens Processie met fakkels en kaarsen naar de parochie.
  Waar? Kerk van Los Olivos

Zondag 27 september

 • 18u00 Celebración Mariana – Processie van de Virgen de la Encarnación naar de Parochie Nuestra Señora del Campo (Fañabé) met een stop in La Caleta.
  Waar?  Kerk van Los Olivos
 • 21u00 Het schouwspel “Caminos de Unidad” met medewerking van alle folklore groepen van de gemeente.
  Waar? Plaza de Fañabé

Donderdag 1 oktober

 • 18u00 Processie van de Virgen de la Encarnación naar de Parochie van Fañabé naar Miraverde
  Waar? Kerk van Fañabé

Zaterdag 3 oktoberNtra. Sra. de La Encarnación.

 • 18u00 Processie van de Virgen de la Encarnación naar de Parochie van Fañabé naar Puerto Colón. Vervolgens Maritieme processie naar La Caleta, daarna receptie aan Playa Enramada. Klank en lichtspel gevolgd door een Processie met fakkels en kaarsen naar San Sebastián. Eucharistieviering met zang door de groep van de Escuela de Folclore van Adeje. Tenslotte wordt de Virgen overgebracht naar de kerk van San Sebastián en is er een bijeenkomst op het plein met optreden en dans door “El Mesturao”. 
  Waar? Kerk van Fañabé

Zondag 4 oktober

 • 18u00 Heilige Misviering en terugkeer van de Virgen naar Adeje – Processie via de traditionele route vanaf La Caleta (San Sebastián) naar Gemeente Adeje. Ontvangst door de Parochie en de Hermandad del Santísimo aan de Plaza de la Cruz del Llano. Daarna gaat de Processie verder door de Calle Grande van Adeje met een receptie in het Gemeentehuis. Tenslotte overbrenging van de Virgen naar de Parochie van Santa Úrsula Mártir waar de plechtige ontvangst van Nuestra Señora de La Encarnación plaatsheeft.
  Waar? Kerk van San Sebastián

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. @Vandenbroucke Myriam: en er komen nog een enkele mooie optochten, o.a. zondag 27/9 en zaterdag 3/10… zeker gaan kijken als je de kans hebt 🙂

 2. Vandenbroucke myriam schreef:

  Echt de moete. Die feesten

Ook interessant om weten…