Adeje overweegt beheer en overname Magma

Overname Magma Arte y Congresos Costa Adeje

Bezorgdheid over stilstand van Magma Arte y Congresos

De zorgwekkende stilstand van Magma Arte y Congresos, recentelijk uitgelicht door lokale media, heeft burgemeester José Miguel Rodríguez Fraga van Adeje aangezet tot actie.

Hij uitte zijn onvrede over het beheer van dit architectonisch en functioneel krachtige gebouw, dat oorspronkelijk werd gezien als een belangrijke stimulans voor de regio.

Het Magma center, opgericht in 2005 met een kostenplaatje van 30 miljoen euro, was bedoeld om de competitiviteit van Tenerife’s toeristische sector te versterken, vooral gericht op zakelijk en congres toerisme.

Gebrek aan evenementen en overname Magma

Het Magma Arte y Congresos, een administratieve concessie van Canarias Congress Bureau Tenerife Sur (CCB Tenerife), wordt geëxploiteerd door Blue Marketing Events SLU.

Desondanks heeft het sinds 2015 geen significante evenementen meer gehost. Dit gebrek aan activiteit heeft geleid tot het verlies van de organisatie van de IV Conventie van Turespaña, die nu zal plaatsvinden in het auditorium van Adeje. De lokale overheid van Tenerife bevestigt dit, terwijl een antwoord van de autonome regering op de contractuele situatie uitblijft.

Burgemeester José Miguel Rodríguez Fraga bekritiseerde het huidige beheermodel van het Magma congrescenter en stelde de bereidheid van de gemeente Adeje voor om, indien nodig, een overeenkomst te sluiten voor effectief beheer. Hij benadrukte het belang van het gebouw niet alleen voor congressen, maar ook voor andere gerelateerde activiteiten.

Probleemsituatie

De situatie rondom Magma Arte y Congresos benadrukt het belang van effectief beheer en onderhoud van grote publieke infrastructuren, vooral in toeristische regio’s zoals Zuid-Tenerife.

Een proactieve benadering van lokale autoriteiten, zoals voorgesteld door de burgemeester van Adeje, kan cruciaal zijn voor het revitaliseren van dergelijke faciliteiten en het verzekeren van hun succes op lange termijn. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…